Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı  ile Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Yard.Doç.Dr Ferhat Berber, “Akhisar Yerel Tarihi Projesi” adı altında 3 ayrı bilimsel kitap hazırlanması için protokolü imzalandı. 1. Kitap “ Kuruluşundan Cumhuriyete Akhisar”, 2. Kitap “Akhisar’da Balkanlar” 3. Kitap’ta  “Akhisar’ın Defterleri” adını taşıyacak.

Belediye Encümen Salonunda yapılan protokol imza törenine, Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Özel Kalem Müdürü Fatih Baybatur, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu, Gerçekleştirme Görevlisi Özcan Yiğit ile Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ferhat Berber, ve hazırlanacak projede bulunacak olan  CBÜ mezunu bilim uzmanı M. Mesut Özekmekçi ve CBÜ Yüksek Lisans Öğrencisi Murat Aslan katıldılar. 

18 Ayda bitirilmesi planlanan 3 ayrı kitap hakkında bilgi veren  Yrd.Doç.Dr. Ferhak Berber, “Bu projenin ortaya çıkışında doktora ve lisans üstü  öğrencilerimizin büyük katkısı oldu. sürecinde öğrencilerimizin teşviki ile aslında ortaya çıktı diyebiliriz.  Tabi ki biz de tez çalışmaları veriyoruz. Bunların arasında  mahalli tarih, yerel tarih çalışmalarımız var. Benim kendi akademik çalışma alanım da Manisa üzerine. Ağırlıklı olarak 19. Ve 20. Yüzyılın başları. Gelecek  nesillere, kuşaklara vatan sevgisini daha derinden verebilmek için yerel tarihin öneminin de çok nemli olduğuna inanıyoruz.  Çalışmalarımız da  akademik bir ürün vermenin yanında bir eser ortaya koymanın yanı sıra geleceğe dönük böyle bir katkı sağlayabilmek bizleri mutlu edecektir.”

Projemiz ilk ayağının iki parçadan oluştuğunu, birincisinin ortaya çıkacak eserler olduğunu, diğerinin araştırmalar ve çalışmalarda yapılacak aktiviteler, ortaya çıkacak  3  ayrı başlıkta kitap tasarladıklarını, birinin  Kuruluşundan Cumhuriyete Akhisar” olduğunu, İkinci kitabın, “Akhisar’daki Balkanlar” adını olacağını, üçüncüsü ise “Akhisar’ın Defterleri” isimli olacağını söyleyen Yrd.Doç.Dr. Ferhat Berber, “Protokol sonrası hemen proje için çalışmaları hızlandıracağız. Projenin 18 ayda tamamlanmasını gerçekleştirmek istiyoruz.” Dedi.  kentin içerisinde Akhisar’ı çok çok iyi bilen insanlar var, onlardan da istifade edeceğiz” dedi.

Akhisar Belediyesi’nin kültür çalışmalarının devamı olarak bu akademik çalışmayı çok önemli bulduklarını  söyleyen  Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Bu kültür çalışmalarımız kapsamında yaşadığımız şehri anlamaya çalışıyoruz ve yaşadığımız şehirle iletişim kurmaya çalışıyoruz.  Bunlar bugünlerle sınırlı olmaması gerekir. Bunun çok önemli geçmişi olduğuna inanıyoruz.  Buna ilişkin de akademik çalışmalarla da bunları anlamaya çalışıyoruz.  Nasıl bir şehirde yaşadığımıza hakim olalım. Bunun anlamını kavrayalım.  Bundan sonra yaşamımızı da buna göre inşa etmemiz gerekiyor. Akhisar’ımızın  kadim bir şehir olduğundan bahsediyoruz ve buna ilişkin bilgileri derlemeye de çalışıyoruz. Buradaki bu çalışma akademik bir çalışma, sonuçta akademik bir eser ortaya çıkacak.  Hocalarımızla ve diğer arkadaşlarla sürece Akhisar halkını katarsak sonuçta çıkan esere daha çok sahip çıkacağımıza inanıyoruz.”dedi.