Balıkesir’in Bandırma ilçesi ile İzmir’in  Menemen ilçesi arazında çalışacak olan elektrikli  tren için yapılan hatta 9 Eylül 2016 Cuma tarihinde itibaren  yüksek gerilim verilmeye başlandığı için, özellikle Balıkesir, Akhisar ve Manisa’da şehirlerin tam ortasından geçen demiryolunu tehlikeli olmasına rağmen  kullanan vatandaşları çok daha tehlikeli durum bekliyor.

Bu yüzden  Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği resmi bir açıklama yaptı.

Bandırma-Balıkesir-Manisa-Menemen Hat Kesimine Yüksek Gerilim Verilecek başlığı taşıyan  açıklama aynen  şöyle:“Bandırma-Balıkesir-Manisa-Menemen hat kesimine 09 Eylül 2016 tarihinden itibaren elektrifikasyon tesisleri kurulması çalışmaları kapsamında 27 kV’lık gerilim verilecektir.

Hat kesimine 09 Eylül 2016 tarihinden itibaren verilecek 27 kV’likyüksek gerilim nedeniyle  elektrikli tren havai hatlarının altında gezinmek, direklere dokunmak, tırmanmak, iletkenlere yaklaşmak ve yere düşen tellere dokunmak can ve mal emniyeti bakımından tehlikelidir. Sayın halkımızın dikkatli olmasını rica ederiz. Kamuoyuna önemle duyurulur.” Denildi