Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü son günlerde Akhisar’da bazı internet sitelerinde yapılan haberlere yönelik yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada özellikle Gölet Alanı içinde hiç polis olmadığı bu nedenle sürekli olaylar yaşandığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve vatandaşların bu tür haberlere itibar etmemesi için uyarıldı.

AKHİSAR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMANIN TAMAMI;

“Son günlerde Akhisar yerel basınında, Gölet Alanı içerisinde hiç polis olmadığı, bu nedenle sürekli olaylar yaşandığı yönünde haberler çıktığı tarafımızca gözlemlenmektedir.

Habere konu olan Gölet alanında meydana gelen olaylar olan;

02.08.2014 günü saat 00:23:19 sıralarında yapılan ihbarla, Gölet alanında “çevreyi rahatsız eden alkollü şahıslar olduğu” belirtilmesi üzerine, İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde görevli personelin çoğunluğu 01.08.2014 günü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımıyla Manisa il merkezinde düzenlenen mitingde alınan emniyet tedbirlerinde görevli olmasına rağmen, İlçemiz Gölet alanındaki bu ihbara ilçede görevli kalan bölge ekiplerimiz sevk edilerek olaya derhal müdahale edilmiş, gerekli işlemler yapılmıştır.

14.08.2014 günü saat 00:08:35 sıralarında yapılan ihbarla, Gölet alanında “kavga olayı olduğu” belirtilmesi üzerine, Gölet alanında devriye görevi yapan ancak o an olay mahallinden uzakta bulunan ekiplerimizce 1,5 dakika gibi kısa bir sürede olay yerine gidilerek olaya müdahale edilmiş, kavga olayına karışan taraflar yakalanmış, haklarında gerekli işlemler yapılmıştır.
Akhisar Emniyet Müdürlüğü olarak, 14 mahalle ve 750 sokağın bulunduğu ilçede yaklaşık 110.000 kişiye 24 saat esasına dayalı olarak güvenlik hizmeti verilmektedir. İlçede güvenlik, her mahallenin sorumlu olduğu sivil ve resmi ekiplerce devriye hizmetleri ile sağlanmaktadır.

Sorumluluk bölgemizde bulunan Gölet alanında da yaz mevsimi olması nedeniyle insan yoğunluğunun aşırı olduğu tarafımızdan bilinmekte ve bu konu göz önünde bulundurularak sabit ve motorize ekiplerce Gölet alanında suç işlenmesini önlemek amacıyla personellerimiz görevlendirilmektedir. Ancak ilçenin başka bir bölgesinde ani bir olay geliştiğinde uygun görülmesi halinde bu bölgeden kısa süreli ekip kaydırılmakta olay sonucu ekiplerin derhal eski görev yerini alması sağlanmaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Gölet alanı ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde halkımızın güvenliği için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasına devam edilecektir. 

Basında yer alan bu tür haberlerin tamamen asılsız, gerçeği yansıtmayan bilgiler doğrultusunda yapıldığı, bu tür haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna önemle duyurulur. 

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü”