Manisa’da düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Federasyonunu İl Temsilciliğinin Organize ettiği kulüpler ve okullar arası halk oyunları yarışması Manisa kapalı spor salonunda saat 14.00’te başladı .Sunuculuğunu Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun eski Manisa İl Temsilcisi Mehmet Karatosun yaptığı yarışmada
 Akhisar’ımızı temsil eden Akhisar Gençler Birliği Halk Oyunları Ekipleri Büyükler Geleneksel Düzenlemesiz Dal Kulüpler Yarışmasında almış olduğu 87.67 puanla il birincisi oldu. Diğer bir ekipleri de Minikler Kategorisinde Geleneksel Düzenlemesiz Dal Kulüpler Yarışmasında da almış olduğu 85.00 puanla Demirci ekibinin önünde il birincisi oldu.

Aynı yarışmada Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu okullar arası halk oyunları yarışmasında Medar İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi Geleneksel Düzenlemesiz Dal yarışmasında almış olduğu 86.33 puanla Demirci Cumhuriyet İlköğretim Okulunun önünde tamamlayarak il birincisi oldu.

AGB GSK Başkanı ve Antrenörü Şafak Karayetim almış oldukları birinciliklerden dolayı mutlu olduklarını ve bu başarının devamını da grup yarışmalarımızda da devam ettireceklerini dile getirdi. Aynı zaman da Şafak Karayetim, “Önce İlçemizi ve sonrasında İl’imizi temsil edeceğimiz grup yarışmalarında dansçılarımızın en güzel oyunlarını sergileyerek başarılı bir sonuçla döneceğimize inanıyorum,” dedi.

Medar İlköğretim Okulu Halk Oyunları Antrenörü Sevim Çetinkaya, “Öğrencilerimizin başarısından son derece memnunum. İlk kez yarışmaya katılıyorlar. Medar ilkokul adına yarışan 3 A sınıfı  öğrencilerinin oluşturduğu halk oyunları ekibi olarak  hem okulumuzu hem de ilçemizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Bundan sonra da kulüpler  arası grup yarışmalarında İlçemiz ile birlikte İl’imizi de temsil edeceğiz. 11.4.2015 tarihinde İzmir’de yapılacak grup yarışmasından da iyi bir dereceyle döneceğimize inanıyorum” Dedi.

Halk Oyunları yarışmalarına katılan ve dereceye giren ekiplere kupalarını Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Şehzadeler İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman verdi.