Akhisar Genç İş Adamları Derneği Başkan Yılmaz Çatalcalı, Başkan yardımcısı Ümit Rodoplu, genel sekreter Özkan Kalın ve yönetim kurulu üyeleri Özkan Demirdöğen, Zülfikar Benibil, Bilal Özükırmızı, Hüseyin Yıldırım, Serhat Bandıran, Talha Eser ve Bahadır Rodoplu Türkiye Büyük Millet Meclisinde Akhisar’ın sorunlarını anlattılar.

Ayrıca dernek üyeleri yanlarında götürdükleri Akhisar zeytin ve zeytinyağlarını tanıtım amaçlı olarak görüştükleri kişilere ikram ettiler. İlk olarak Milliyetçi Hareket Partisi grup başkanı Oktay Vural ile görüşüldü. Buluşmada Oktay Vural Türkiye’nin sorunlarından şöyle bahsetti .

‘’ Türkiyenin telafi edilemiyecek sürece gidilmesinin bu seçimde engelleneceğini düşünüyorum. Ucu açık farazi süreçte Türkiyenin nereye gideceğini bilip bedel ödemememiz gerekiyor. Kendi kimliğini tartışan varlığını tartışan Türkiye haline geldik. Bu süreç nereye kadar devam edecek sonunda ne olacak? Partiler hiçbir zaman yeni bir devlet yeni bir millet üzerine siyaset yapmamalıdırlar.

Bu seçimler böyle giden bir iradeyi uyarmak için bir fırsattır yoksa bedelini sonuçta toplum ödeyecektir. Farklı dilde eğittiğiniz kişileri nerede istihdam edeceksiniz. Türkiyenin daha kaliteli büyümeye ihtiyacı vardır şu anda uygulanan model ithalata bağlı büyümedir bu sürdürülebilir değildir, borçlanmaya dayalı büyümedir.

Türkiyede yirmi üç buçuk milyon kişi sosyal yardımlarla yaşıyor. İnsanlar temel ihtiyaçlarını borçlanarak gideriyor. Parlementoda zeytin ile ilgili araştırma önergesi verdik sağlıklı zeytin politikaları oluşturulamıyor. Türkiyenin yeni heyecanlara ihtiyacı vardır. İnsanlar bankalara borçlandığından dolayı hükümet değiştiğinde borç banka faizlerinin artacağından korkmaktadırlar, hangi hükümet gelirse gelsin bu faiz oranlar değişmeyeceğini insanlara anlatmamız gerekiyor. İnşaat sektöründede önümüzdeki günlerde büyük riskler olduğunu gözlemliyorum. Akhisar da sizin gibi işadamı ve siyasetle ilgilenen gençlerin duyarlı olması beni mutlu etmiştir. ziyaretinize teşekkür ederim.’’ Dedi.

Akgiad üyeleri daha sonra milletvekili Özgür Özel ile bir araya geldiler. Özgür Özel yapılan görüşmede ‘’ Belediye başkanı aday adaylarımızın ikisi de bu göreve layıktır. Akhisar için en güçlü listeyi çıkaracağız bu meclis üyesi listede on adaydan üçü genç, üç adaydan bir taneside bayan olacaktır. Değişik meslek dallarından meclis üyesi adayları almaya özen gösteriyoruz. Lise ve ortaokulların oluşturulacak büyük bir kampüste toplanması gerektiğini ve o hattan başlayarak şehir içine hafif raylı sistem kurulması gerekiyor, şehir içinde birçok bisiklet ve şarzlı bisiklet var ama bunlar için bisiklet yollarının olması gerekiyor. Ayrıca demiryolu nun şehirdışına alınması konusunda yurt dışında araştırmalar yaptım buralarda demiryolları hiçbir zaman şehir dışına alınmaz yerin altına veya yolun üzerine alınır bununla ilgili çalışmalar yapıyorum.’’ dedi.

Dernek başkanı Yılmaz Çatalcalı da Akselendi Havaalanın sivil havacılığa açılmasının Akhisar ve çevresindeki yerleşim birimlerinin ekonomisine çok katkı sağlayacağını ve yatırımcıların Akhisar a gelmesini hızlandıracağını söyledi. Akgiad üyeleri daha sonra milletvekili Özgür Özel ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi grup başkanvekili İstanbul milletvekili Akif Hamzaçebi ile bir araya geldiler. Hamzaçebi burada yapılan görüşmede, ‘’ Akhisarda gençlerin genç işadamları derneği adı altında birleşmesinden memnun oldum. Ekonomik istikrar sizleri ilgilendiriyor, ülkemizdeki yüzde dörtlük büyüme ile Türkiye bir şey yapamaz. Türkiyenin tarihsel büyüme oranı zaten yüzde beştir ve hala böyle devam ediyor. Bu oran yüzde yediye büyür ise eğer bir çok şey düzelir dedi.’’

Akgiad üyeleri daha sonra milletvekili Özgür Özel ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi grup başkanvekili Sinop milletvekili Engin Altay ile bir araya geldiler. Engin Altay yaptığı açıklamada ‘’ Biz yetmiş altı milyona talibiz, hiçbir iktidar ebedi olmaz, artık yüz eskimesi oldu halk yenilik istiyor.’’ Dedi.

Akgiad üyeleri daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan Akçay ile bir araya geldiler. Erkan Akçay yaptığı açıklamada ‘’ Akhisar da başkan adayımız önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmaları ve görüşleri bizim için önemlidir, şu anki görüşmemizde bir çalışmadır. Türkiye tek kişinin yönetimine girdi,Türkiye buna dur demeli. Bu milletin adı Türk milletidir bizi sadece millet yapmak istiyorlar. Andımız ve cumhurbaşkanlığı forsundan T.C nin kaldırılması bunların hepsinin sembolik bir anlamı vardır.’’dedi.

Akgiad üyeleri daha sonra Manisa milletvekilleri Özgür Özel ve Erkan Akçay ile birlikte meclis’te çok sıcak ve samimi bir ortamda öğle yemeği yediler.Daha sonra Manisa milletvekili Uğur Aydemir makamında ziyaret edildi. Uğur Aydemir yaptığı açıklamada ‘’ plan ve bütçe komisyonunundayım, Akhisarda artık markalaşıp kendi zeytin markalarımızı oluşturacağız. Demiryolu projesi bitti parasınıda çıkarttık. Çevre yolu bu güne kadar bitecekti fakat demiryolu ile birlikte yapılması gerektiği için bekledik. Gördük barajının planlaması bitti projeleride yakında bitecek.sigara fabrikasının ikiyüz yirmi dönümünü üniversiteye verdik. Dört yıllık fakültenin Akhisara geleceği sözünü veriyorum.’’ Dedi.

Akgiad üyeleri daha sonra Türkiye Genç İşadamları Konfedarasyonunu ziyaret ettiler burada TÜGİK genel sekreteri Demokan Eren ile buluştular . Eren yaptığı açıklada ‘’ Akhisar da Akgiad ve diğer sivil toplum kuruluşları ile birleşip Akhisar Ekonomi Platformu oluşturulsun. Bu platform ile Akhisarın tüm sorunlarını tek dilden anlatılsın.’’ dedi. İleriki günlerde de Tügik başkanın sayın Erkan Güral ile birlikte Akhisar a geleceklerini belirtti.