Akhisarpress.com - Akhisar’da yapılan Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Mali Genel Kurulu spor salonunda yapıldı. Mali Genel Kurula AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’da katıldı.

Divan başkanlığını Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar’ın yaptığı kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Divanın oluşturulmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Genli faaliyet raporunu okudu, ve muhalif üyelerin söz almalarının ardından raporlar üyelerin oylarına sunuldu ve 614 kabul, 14 ret ile kabul edildi.

Dilek ve temennilerin ardından katılımcı Milletvekilleri söz alarak konuşmalarını geçekleştirdi.

İlk olarak söz alan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Türkiye’nin etnik topluluklar ülkesi olmadığının altını çizen Akçay Anayasa’dan Türk Milleti kavramının çıkarılmaya çalışarak, terörle mücadele edilemeyeceğini vurguladı.

Manisalı 6 Milletvekili olarak herkesin derdini dinlemeye geldiklerini ifade eden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, birçok ilçede yapılan Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi kurullarına katıldığını, genel kurullarda halkın sorunlarını dinleyebilmek adına milletvekillerine öncesinden söz verilmesini gerektiğini söyledi.

Konuşulan yerde çözüm olduğunu mali kongrelerin en güzelini Akhisar’da gördüğünü ifade eden CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, konuşmasında bu memlekette İslam alemine 24 saat yayın yapan kanal olduğunu, 24 saat TRT Şeş’in yayın yaptığını bunların iyi çalışmalar olduğunu fakat kanun çıkaran bir meclisin kanalının saat 19.00’dan sonra neden kapandığını sordu.

Akhisar’da yıllardır atıl vaziyette olan Sigara Fabrikasının 220 dönümünün Celal Bayar Üniversitesine tahsis olduğunu ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir; “Akhisar’ımıza bir fakülte kazandırmak için uzun süredir çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın sonunda Sigara Fabrikasının 220 dönümlük kısmı Celal Bayar Üniversitesine tahsis olmuştur. Burada fakülte binasının yapılabilmesi için Akhisarlı hemşerilerimizin katkılarını bekliyoruz. Bugün de burada Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi tarafından Akhisar’a fakültenin yapılması için 200 bin TL yardım yapıldı. Bu gerçekten örnek bir davranış olacaktır. Bu davranışı diğer odalarımızın da göstereceğine şüphemiz yoktur.

Yer altı sularını kontrol altına almak istediklerini ifade eden Aydemir; “Türkiye’nin su fakiri olduğunu biliyorsunuz. Şimdilerde 120 metrede su bulabiliyoruz. Bundan 10 yıl sonra bizim çocuklarımız nasıl bulacak. Bu yüzden yer altı sularını kontrol altına almaya karar verdik. Yer altı sularına su saati takma uygulaması vardı, şimdi 1 ile 3 yıl olarak erteledik. Kesinlikle hiç kimse su saatinin takıldığı yerden bir lira para ödemeyecekti, sadece su saatinin parasını ödeyecekti. İnşallah Türkiye’nin ekonomisi daha da ileriye gider DSİ ile saatleri ortaklaşa alarak veririz.”

Türkiye bütçesine uygun hareket etmek zorunda olduklarını belirten Aydemir; “Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde sihirli bir değnek yok. Milletimiz çalıştı, güvendi bugünlere gelmemizi hep birlikte başardık. Türkiye olarak başardık. Recep Tayyip Erdoğan’da bu milletin bir evladı, bugünlere geldiğimiz için gurur duymak lazım, sevinmek lazım. A partisi yapmıştır, B partisi yapmıştır. Ülkemizin yararına kim bir çivi çakmışsa Allah ondan razı olsun.” diye konuştu.

Çözümünü önermediği hiçbir sorunu gündeme getirmediğini ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber; “Sorunu zaten herkes biliyor. Sorun zaten tartışılıyor. Bugün buradaki kongrenin başarılı olduğuna inanıyorum. Bizlerde Meclis’te esnafımızın, çiftçimizin sorunları için gayret ediyoruz, çalışıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde parlamentolarda kanun çalışmaları meclisten canlı olarak yayınlanmaz. Özetler yayınlanır, yayınlansa da internette online olarak yayınlanmakta. AK Parti döneminde hiç kimsenin sesinin kısılması gibi bir şey yoktur. Bu millet özgür bir şekilde haklarını aramaya devam edecek. Bunun teminatı da bizleriz.

Bugüne kadar hangi başbakan misafir olarak gelmiş bir Almanya başbakanına, basının önünde “biz size bu teröristlerin listesini veriyoruz. Bunları siz bize niye vermiyorsunuz” diyebilmiştir. Biz sadece teröristlerle değil, onların işbirlikçileriyle de mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Bu milletin iradesi ve kararlılığı ile sorun çözülecek. Türkiye’nin bölgesinde ve dünyadaki söz sahibi olması adına yapmamız gerekiyor. Aksi takdirde bizler kan kaybetmeye devam ederiz. Türkiye bin yıldır bu topraklarda var oldu ve olmaya devam edecektir. Hiç kimsenin endişesi olmasın, bu milletin seçtiği Milletvekili olarak yeminimizde belirttiğimiz gibi bu milleti Türk Milleti kurmuştur ve ilelebet payidar kalacaktır.” diye konuştu.