CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Fikirli’nin de katıldığı Akhisar Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından, Akhisar Şehit Teğmen Tahir Ün Cadde Öğretmen Evi önünde yapılan basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması yapan Akhisar Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Yeliz Dedeoğlu, “Öncelikle sizlere Türkiye Otizm Meclisinin açıklamasını okumak istiyorum. Her bireyin olduğu gibi otizmli bireylerin de birleştirilmiş ortamlarda eğitim alma hakkı başta Türkiye Cumhuriyeti Anayasası olmak üzere ilgili yasa ve yönetmeliklerle düzenlenmiştir. 5378 sayılı engelliler yasası ile de güvence altına alınan eğitim hakkının engellenmesi hiçbir kişi, kurum, idarecinin ve ailenin keyfi kararına bağlı değildir. Aksi hareketlerin ayrımcılık ve nefret suçunu oluşturduğu yasalarda açıktır.

Aksaray ilimizdeki bir okulumuzda yaşanan gelişmelerle ilgili girişimlerle başlamış olup, Milli Eğitim Bakanlığımızın gerekleri önlemleri en kısa sürede aşacağımıza inanıyoruz. Süreci sonuna  kadar takip edeceğimizi belirterek öğrenci ailelerimizin  yanında olduğumuzu belirtiriz.Akhisar Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak Türkiye Otizm Meclisine imzamızı atıyoruz.Yaşanan bu üzücü olayı kınıyor, tüm engellilerin bütünleştirilmiş ortamlarda ve engelli olmayanlarla eşit imkan sağlanmasını talep ediyoruz.

Ülkemizdeki tüm çocuklarımızın parasız, bilimsel ve eşit eğitimden, kısıtlanmadan yararlanmasını destekliyoruz. Ayrıca engelli çocukların eğitimde pozitif ayrımcılıktan yararlanmasını, daha fazla engel çıkarılması bir yana eğitim ve öğretim hayatlarının kolaylaşması için her türlü tedbirin alınmasını talep ediyoruz. Unutulmamalıdır ki; Kafka’dan Edison’a ve Tesla’ya kadar otizmli insanlar eğitimle dünyayı değiştirecek buluşlara imza attılar. Otizm değil ama cehalet bulaşıcı bir hastalıktır” dedi.

Ardından konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, basına yansıyan çirkin görüntülerin bundan sonra yaşanmaması dileğinde bulunurken her şerde bir hayır olduğunu o görüntülerin en son görüntüler olması dileğinde bulundu.