Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, Akhisar’a çağ atlatacak projelerini açıklamaya devam ediyor. Herkesin bir engelli adayı olduğunun altını çizen Dutlulu, engelli bireylerin sosyal yaşamla bütünleşmelerini sağlamak, farkındalık oluşturmak ve onların mutlu, sağlıklı bir birey olmaları için oluşturdukları ‘Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’ projesi hakkında bilgiler verdi.

“ENGELLİ BİREYLERİN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAN BİR MERKEZ OLACAK”

Akhisar’da yaşayan tüm engelli vatandaşların hem bakımlarının yapılacağı hem de keyifli zaman geçirebileceği bir merkez oluşturacaklarına dikkat çeken Besim Dutlulu, Engelsiz Yaşam Ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Engelsiz yaşam merkezi ile belirli bir süre yakınlarından ayrı kalmak durumunda olan engelli vatandaşlarımız misafir edilecek, yakınlarını kaybeden engelli vatandaşlarımızın ise ömür boyu bakımları sağlanacak. Özellikle yatağa bağımlı engelli çocukların konaklayacağı modern ve konforlu odalar ile engelli bireylerin rehabilitasyonu için tüm ayrıntıların düşünüldüğü merkezde birçok sosyal alan bulunacak. Bu tesiste Akhisar’da yaşayan tüm engelli vatandaşlarımızın iyi ve keyifli zaman geçirebileceği sosyal alanlar bulunacak. Toplumun eşit bir bireyi olarak sahip oldukları sosyal, kültürel ve ekonomik haklarını kullanmalarının önündeki tüm engelleri kaldıracağız.”

“AKHİSAR’I ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN YAŞANABİLİR HALE GETİRECEĞİZ”

Engelli vatandaşların sosyal yaşamda daha aktif rol almalarına katkı sağlayacak bu projeyle ‘Akhisar’da engelleri kaldıracağız’ ifadelerini kullanan Besim Dutlulu, Akhisar’da engelli bireylerin hizmete erişimi noktasında önündeki tüm engeller bir bir kaldıracaklarını vurguladı.  Besim Dutlulu, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Ulaşım başta olmak üzere oyun parkları, kaldırımlar, yollar, geçitler ve tüm sosyal alanlarda engelleri kaldıracağız. Engelli vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi, onların mutlu, sağlıklı bir birey olmaları için hassasiyetle çalışacağız. Akhisar’ı engelli vatandaşlarımız için yaşanabilir hale getireceğiz.”

“AKHİSAR TÜM ENGELLERİ AŞACAK”

Akhisar’daki kaldırım düzenlemelerini hayata geçirirken engelli bireylerin kolay kullanabileceği, rahat ve özgür bir şekilde hareket edebileceği hizmetlerde bulunacaklarını söyleyen Besim Dutlulu, belli noktalara kuracakları Akü Şarj İstasyonları ile engelli bireylere destek vereceklerini sözlerine ekledi. “İhtiyaca göre belirlenen noktalara akü şarj istasyonları kurulacak” diyen Dutlulu, sokaklardaki fiziki şartların iyileştirilerek engelli bireylere uygun hale getirileceğini ve böylece Akhisar’ın tüm engelleri aşacağını söyledi.