Akhisarpress.com

Akhisar Emniyet Müdürlüğü, halkın Kurban Bayramı’nı huzurlu geçirebilmesi için bir dizi önlem aldı. Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, her türlü önlemi aldıklarını bildirerek, ancak vatandaşların da hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Akhisar Emniyet Müdürlüğü, halkın Kurban Bayramı’nı huzurlu geçirebilmesi için bir dizi önlem aldı. Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, Kurban Bayramı dolayısıyla halkın bayramı huzur içerisinde geçirebilmeleri için bayram öncesi, bayram süresi ve sonrasında bir dizi güvenlik önlemi aldıklarını bildirdi.

Bu çerçevede, Kurban Bayram öncesinde halkın yoğun olarak bulunabileceği kurban satışı yapılan yerler, alışveriş merkezleri, çarşı ve pazarlarda meydana gelebilecek kapkaç, hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık gibi suçların önlenmesi için söz konusu yerler ve civarlarında devriye hizmetlerinin arttırıldığını, sivil ve resmi yaya devriyeler oluşturulduğunu belirten Turhan, bayram namazı dolayısıyla da camilerde gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.

SAHTE PARAYA DİKKAT

Özellikle hayvan pazarlarında her yıl sahte para olaylarının yaşandığını vatandaşların ve kurban satışı yapan besicilerin dikkatli olması yönünde de uyarıda bulunan Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, “Vatandaşlarımız kiminle alış-veriş yaptığına, nerede alış-veriş yaptığına dikkat edecek. Aldıkları paralara dikkatli baktıklarında sahte olup olmadığı hemen anlaşılıyor. Kurban Bayramı öncesi insanların yoğun şekilde alış-veriş yaptığı yerlerde gerekli önlemleri alacak. Vatandaşlarımız her an yanı başında bir polis memurunu bulabilecektir. Ekiplerimiz 7/24 saat çalışma esasına göre görevlendirilecektir.”

EMEKLİLERE ÖNEMLİ UYARI

Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, bayram arifesinin emeklilerin maaş alma gününe denk geldiğini de vurgulayarak, “Emekli maaşı ödemeleri bayram öncesine denk geliyor. Emeklilerimiz bankamatiklerden paralarını çekerken her önüne gelene, her yardım edeyim diyene kanmasınlar. Güvenmedikleri kimselerden yardım istemesinler. Emniyet Müdürlüğü olarak banka ve bankamatiklerin bulunduğu caddelerde önlemlerimizi şimdiden aldık. Resmi ekiplerimiz istenmesi halinde yaşlı ve emeklilerimize paralarını çekmekte yardımcı olacaktır” dedi.

TRAFİKTE SORUN YAŞANMAYACAK

Bayram öncesi trafik tedbirlerinin de gözden geçirilerek, gerekli önlemlerin alındığını belirten Turhan, “Trafik ekiplerimiz bayram öncesi de denetimlerini sürdürüyor. Buna ilave olarak sorumluluk bölgemizde Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında ölümlü ve yaralamalı kazaların önüne geçmek için ek tedbirler aldık. Trafik kurallarına, işaret ve işaretçilerine uymayan sürücülerimize gerekli cezai işlemler uygulanacak. Bayramı sıkıntı yaşamadan geçirmeye çalışacağız” dedi.