Eğitim-İŞ Akhisar Temsilciliği’nin 11 Aralık Cuma gecesi Tütün Otel ‘de Mesut Yavaş ve Kayhan Kuralay 'ın organizasyonunda gerçekleştirdiği Dayanışma Yemeği yoğun katılımla ve coşkuyla gerçekleşti.

Sunuculuğunu Kayhan Kuralay ve Funda Özdanacı ‘nın yaptığı gecede önce Akhisar Temsilcilik Başkanı Ali İlhan söz alarak, Akhisar Eğitim-İŞ’in faaliyetlerinden söz ederek ve destek olan tüm bileşenlere teşekkür etti.

Akhisar Eğitim İŞ Temsilcisi Başkanı Ali İlhan konuşmasında; “Sınıf bilinciyle emeğimize, ulus bilinciyle vatanımıza, yurttaş bilinciyle Cumhuriyetimize sahip çıkan değerli mücadele arkadaşlarım. Kardeş sendikalarımızdan SAĞLIK-İŞ ve TÜM YEREL SEN’in güzel insanları, ülkemizin kurtuluş ve kuruluş felsefesinde ortaklaştığımız Atatürkçü düşünce Derneği’nin sevgili konukları, EĞİTİM-İŞ Akhisar Temsilciliği’nin bu güzel gecesine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Eğitim-İş TÖS’den ve TÖB-DER’den edindiği bilgi, birilim ve cesaretle, ulusal, halkçı, laik, bilimsel, demokratik ve kamusal eğitim mücadelesine devam ediyor. Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti kurarken söylediği “Yola Devam” sözünü rehber edinerek, yoluna devam ediyor. Eğitim-iş’in mücadelesi, emek, vatan, cumhuriyet ve demokrasi mücadelesidir. Eğitim-İş’in mücadelesi, Bolu Beyine karşı Köroğlu, Hızır Paşa’ya karşı Pir Sultan Abdal, emperyalizme karşı Mustafa Kemal olma mücadelesidir.

Değerli arkadaşlarım, bazıları bizleri, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kaldığımız için, statükocu, laik olduğumuz için ateist, alın teri ve emeğin gerçek karşılığının verilmesini istediğimiz için hayalperest, komünist; hırsızlığa, yolsuzluğa karşı olduğumuz için çapulcu, çocuklarımızın öldürülmesine isyan ettiğimiz için vandal diyerek suçluyorlar. 

Bizlere ne mutlu ki, onların tabiri ile iki ayyaşın bize gösterdiği aydınlık yoldan yürüyoruz. Bu topraklardan emperyalizm ve işbirlikçileri def edilmeden asla rahat bir uyku uyumayacağız.

Eğitim emekçilerinin sorunlarına çare üretmek için her zaman çalışacağız.

Bir gün mutlaka,
Zafer direnen emekçinin,
Zafer direnen insanların,
Zafer direnen sanatın,
Zafer direnen özgürlüğün olacaktır.
Yaşasın Eğitim-İş
Yaşasın Kamu-İş

Yönetim kurulum adına hepinize saygılarımı sunuyorum.” Dedi.


Ardından Eğitim-İŞ Manisa Şube Başkanı Cem Ok sahneye davet edildi. Cem Ok, konuşmasına geceye katılarak destek veren tüm konuklara teşekkür ederek başladı. Akhisar Eğitim-İŞ Temsilciliği’nin ilde örnek etkinliklere imza attığını,son derece dinamik ve birbirine güçlü bağlarla bağlı bir üye profiline sahip olduğunu, eylemliliklerde, düzenlediği gezilerde, gecelerde hep fark yaratmayı başardığını belirtti.


Gecede geçtiğimiz yıl emekliye ayrılan Eğitim-İŞ üyesi öğretmenler Canan Erol, İrfan Ecebay, Serpil Özalp, Şeref Çüncü ve Züleyha Atan ‘a hizmet plaketleri sunuldu.Akhisar dışında bulunan Nihal Artar ve Ramazan Aldemir’e plaketlerinin ilçeye döndüklerinde kendileri ziyaret edilerek sunulacağı belirtildi.


Dayanışma Yemeğine Akhisar’da Kasım ayında örgütlenen Genel Sağlık-İş adına Dr.Kubilay Kılınç, Dr.Deniz Ünaldı, Yakup Gönen, Buket Karaman, Tüm Yerel-Sen Manisa Temsilcilik Başkanı Özpar Şen,ADD Şube Başkanı Günhan Bakırlıoğlu’nun da aralarında bulunduğu 300 davetli katıldı.


Misak-ı Milli 5-B sınıfı öğrencisi Özge Akbulut ‘un şiirini okumasının ardından Selim ve Dilek ‘in şarkıları eşliğinde neşe içinde geç vakitlere kadar devam eden gece katılan bütün davetlilerin Dilek’le birlikte söyledikleri İzmir Marşı ile son buldu.