Akhisar Eğitim-Bir-Sen Hanımlar Komisyonu ve hanım üyeleri ile birlikte , Gülbeyaz-ı Ziyafet Restoranında 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar.

Akhisar Eğitim-Bir-Sen Hanımlar Komisyonu tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Organizasyonu, büyük ve coşkulu bir şekilde yaklaşık 100 bayan üyenin katılımı ile gerçekleştirildi. Eğitim-Bir-Sen hanım üyeleri, birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu.

Akhisar Eğitim-Bir-Sen Hanımlar Komisyonu Başkanı Saniye Birer açılış konuşmasını yaparak, “Bizler her nerede olursa olsun ezilen, dışlanan, aşağılan, ayrımcılığa uğrayan, barış, demokrasi, eşitlik, ve özgürlük isteyen, bütün kadınlarla yaşamın her alanında yan yana ,omuz omuza, olduğumuz sürece başarılı olunacağına inananlardanız.”dedi.

Birer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Eğitim-Bir-Sen'in Taleplerini Dile Getirdi ;-Kadının cinsel ve ticari bir meta olarak kullanılmasının önüne geçilmesi için yasal tedbirler alınmalı, televizyonlarda kadını değersizleştiren müstehcen sahnelerin en az sigara içme sahneleri kadar insanlığı tehdit ettiği bilinmelidir.

-Çalışan annelerin çocukları için çalışma yerlerinde mutlaka kreşler açılmalıdır.-Kadınları kategorize eden anlayışı meşrulaştıran, yasal metin haline getirilmiş bütün düzenlemeler iptal edilerek, Meclis İç Tüzüğü dahil, kadınların çalışma ve sosyal hayatta önlerine konulan bariyerler kaldırılmalıdır.

-Şiddet gören kadınların korunmasına yönelik atılan adımlar yenileriyle güçlendirilmeli, can emniyeti sağlanmalıdır.

-Kayıt dışı istihdamın önemli bir bölümünü oluşturan kadınların iş güvencesine yönelik çalışmalar hızlandırılmalı, bu yöndeki yasaların uygulanması için de titizlik gösterilmelidir.
-Kadınların çalışma hayatında doğum izni, süt izni gibi haklarını kullanmaları konusundaki engellemelerin önüne geçilmelidir.-Kadınların yetersiz olan ücretli izin süreleri artırılmalıdır.
-Eş durumundan tayinleri yapılmayan öğretmenlerin mağduriyeti giderilerek aile bütünlükleri sağlanmalıdır.-Antidemokratik süreçlerde inancı, kimliği ve kişiliği nedeniyle mahrum edilen ve bedel ödetilen bütün kadın ve kızların hakları iade edilmelidir.
-Ders kitapları dahil, bütün materyallerde insanlara empoze edilmeye çalışılan kadın rol modellerin ayrımcılığı körükleyen unsurlar olduğu bilinciyle hareket edilmelidir. Hükümete çağrımız, 8 Mart tarihini yıllardır ötekileştirilmiş ve örselenmiş kadınlar için bir milat yapmalarıdır. Aksi takdirde kamu çalışanları olarak bu konudaki kararlılığımızı devam ettireceğimizi ve Genel Merkezimizin belirleyeceği tarihlerde işyerlerine sivil kıyafetle giderek, çağdışı yasağı yok sayıp yönetmeliği işlevsiz kılacağımızı bir kez daha deklare ediyoruz.

“UNUTULMAMALIDIR’Kİ, BEŞİK SALLAYAN ELLER, DÜNYAYI SALLAR”

Akhisar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar; “Modern dünya da , modern zamanların yaşandığı şu günlerde, tüm ayrımcılıkların kalkması dileği ile siz çok kıymetli ve Erdemli hanımefendiler ile tüm bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum.İlçemizde 150, Ülke genelinde ise 66 Bin, Bayan üyemiz ile biz hep birlikte çok büyük bir aileyiz. Ülkemiz de çalışanların yüzde 51’inin kadın olduğu gerçeği orta da iken, Bundan böyle Kadınların sendikal faaliyetlere daha çok katılmaları gerekmektedir. “Kadınlar, sendikal alanı erkeklerin tekeline asla bırakmamalıdır. Kadının olduğu yerde nezaket vardır. Nezahet vardır” Kadının elinin değmediği iş eksiktir. Sizlerden istirhamımız bu işte ağırlığınızı hissettirmenizdir.Unutulmamalıdır ki , Beşik sallayan eller, dünyayı sallar. Kadınların toplumda erkekleri bütünleyen, tamamlayan, toplumun imar ve inşasındaki en önemli unsurlar olduğunu herkes bilmelidir.1930 yılında seçme, 1934 yılında ise seçilme hakkı verilen kadının bugün nasıl giyinmesi gerektiği hala tartışılmakta, Bu ayıptan kurtulmak için, Ülke genelinde Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için başlattığımız İmza Kampanyası sonucunda, Başörtüsü yasağının artık ülkenin gündeminden çıkarılması ve bunun gereğinin yapılması için İlçemizde 10 Bin, Ülke genelinde ise 12 milyon 300 bin imza topladık.Destek olanlara buradan bir defa daha Teşekkür ediyorum. Topladığımız imzalar bugün Başbakanlık adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza Teslim edilmiştir. Hükümetten, kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılarak, kadınların çalışma hayatından dışlanmasının önüne geçilmesi için Acilen bu yasağın kaldırmasını istemekteyiz.

HEDEFİMİZ, VİCDAN ODAKLI SENDİKACILIĞI GELENEK HALİNE GETİRMEK

Bahar, Bizler Sendikacılık yapıyoruz, Sendikacılık ta bir süreç işidir. Bizler Kuruş değil, duruş sendikacılığı yapıyoruz. “O yüzden geçen yıl meydana gelen öğretmenlerle ilgili tartışmalarda doğru yerde ve dik durmayı seçtik. Biz mesleğin itibarını ekonomik durumundan önce görürüz. Maaşlarla, alınan ücretlerle ilgili problemleri gidermek ve bir kalemde telafi etmek mümkündür ama itibar enflasyona uğrarsa onu yeniden ihdas etmek o kadar kolay değildir.Toplu sözleşme sonrası üzerimize psikolojik harekât yapıldı. ‘Ek ödeme namusumuzdur dediler’ diye kirli propaganda yaptılar. Bizim gibi değerleri olan ve değerleri kırmızı çizgisi olan bir kitlenin parasal konular asla namusu olamaz. Biz ek ödemeyi söke söke alacağız. Ek ödeme alınana kadar ya da mağduriyet giderilene kadar mücadelemiz sürecek dedik ama hiçbir zaman ‘ek ödemeyi almak namusumuzdur’ demedik, çünkü maddi sorunlar bizim dünyamızın hedefi, gayesi değildir” dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün kadınlarımızın gününü kutluyor; savaşın hüküm sürdüğü ülkelerdeki kadın ve çocukların yaşadıkları dramların son bulmasını, şiddetten uzak, engellerden arınmış, kadınların hayatın her alanında hak ettiği şekilde temsil edilmesini temenni ediyoruz. Selam ve dua ile.."

Dedi. Program, konuşmaların ardından müzik dinletisi eşliğinde yemek, sohbet, öneri, istek ve taleplerin alınmasıyla devam etti..