Haber Merkezi - Akhisar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İlçe Temsilcisi Rıza Bahar, yönetim kurulu üyeleri Süleyman Erdem,Mustafa Akkuyu,Osman Kösemen ve Sendika üyelerinin katılımı ile ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Rıza Bahar; 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nün aynı zamanda insan hakları için mücadele ve dayanışma günüdür. İnsan olmak, insanla ilgili hiçbir şeye kayıtsız kalmamak için yeterlidir. Ancak, insan hakları ihlallerinin minimum noktaya çekilmesi konusunda bireysel gayretlerin yanında sivil topluma ve uluslararası kuruluşlara da büyük sorumluluk düşmektedir.

İnsanlık uzayda milyon ışık yılı öteyi görebiliyorken, atomun en küçük parçalarını bile birbirinden ayırabiliyorken, keşfedilmemiş kıta, ülke ya da bir toprak parçası kalmamışken; modada, sanatta, mimaride bu kadar gelişmişken, canimizin istediği zaman bir kanun çıkarabiliyorken insan hakları hala ne durumda” diye sordu.

Değerli dostlarım, şöyle bir baktığınız zaman dünyada, savaşların, çocuk ölümlerinin, köle ticareti ile tecavüzlerin tüm hızıyla devam ettiğine şahit olursunuz. Bunlar, insan hakları savunucusu olduğunu söyleyen menfaatçi egemen devletler ve onların işbirlikçileri eli ile yapılmaktadır.dedi.

Bahar, Görüldüğü gibi insan hakları ihlallerinden tüm dünyada ve ülkemizde en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor.

Gün geçmiyor ki, haberlerde bir kadın, ya kocası tarafından öldürülmüş ya da töre cinayetine kurban gitmemiş olsun.

Çalışma hayatına baktığımızda da durum pek iç açıcı görülmemektedir, doğum sonrası izinlerin yetersiz olması, Çalışan anneyle bebeğini birbirinden ayırmakta, bu da kadının kabuğuna çekilip kariyerinde ilerleme isteğinin sona ermesine neden olmaktadır.

Ayrıca, Kamuda çalışan ve inancından dolayı başını örten kadınlarımızın zorla başlarının açtırılması ise insan onurunu ayaklar altına alan bir tutumdur.

Kısacası, bizim inanç sistemimiz de insana, özellikle de kadına, çok değer verilmiştir. Bu yüzden insan haklarının uygulanmasında dünyaya örnek olmamız gerekiyor. İnşallah insan haklarının uygulanmasında ideal ülke oluruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak ‘insanı ilgilendiren her şeyde tarafız’ diyerek çıktığımız sendikal yolculukta, hiçbir haksızlığa sessiz kalmadık; haklının yanında, haksızın karşısında durduk.

Bundan sonra da yaşama hakkı, kişi hürriyeti ve güvenliği, adil yargılanma, din ve vicdan özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü, eğitim, özel hayatın gizliliği ve ailenin korunması hakları başta olmak üzere insan hak ve özgürlüklerinin bütününün en mükemmel şekilde yaşanacağı ve korunacağı özgürlükçü demokratik zeminlerin oluşması için durmadan çalışacağız.

Bahar, İnsan hakları ihlallerinin olmadığı bir gelecek temennisiyle; insanlığa duyarlı, mazlumun yanında, zalimin karşısında olan herkesin ‘ İnsan Hakları Günü’nü’ kutluyoruz.