Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetine Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Mete Demir, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Esnaf oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve bir çok vatandaş destek verdi.
 
15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlardaki demokrasi nöbetleri tüm yurtta olduğu gibi Akhisar Milli Egemenlik Meydanı’nda devam etti. Demokrasi nöbetinin 23. son gününde Akhisarlılar meydanı hınca hınç doldurdu.
 
Saygı duruşu, İstiklal Marşı, sela ve kuran tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Yusuf Eviş’in duası ile devam eden demokrasi nöbetinin son gecesinde Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı meydanlarda toplanan Akhisarlılara seslendi.
 
Akhisarlıların yaptığı fedakarlık karşısında söyleyecek kelime bulamadığını ifade eden Belediye Başkanı Salih Hızlı 15 Temmuz’daki ihanet gecesinden buyana aksatmadan Akhisarlıların meydanı doldurduğunu, milli irade, demokrasiye ve tüm değerlere sahip çıktıklarını kaydetti.
 
ÇANAKKALE RUHUNU ÇOK İYİ ANLADIK
 
Bu yapılan ihanet ile Çanakkale ruhunu anladıklarını belirten Başkan Hızlı; “keşke hiç olmasaydı ama bu acı tecrübeyle Çanakkale ruhunu tekrar canlandırdık. Her birimiz bu Çanakkale ruhunu çok iyi bir şekilde anladık. Çanakkale’de nasıl mücadele ettiysek, yine 15 Temmuz günü hep birlikte şaha kalktık ve bu aziz toprakların müdafaası için hep birlikte olduk ve bugünler için Allah’a şükür ediyoruz.
 
BÜTÜN DEĞERLERİMİZİN EN ÜSTÜNDE KARDEŞLİĞİMİZ VARDIR
 
Sadece FETÖ terör örgütü ile sınırlı kalmayan bu ihanetin bir üstadlarının olduğunu biliyoruz. Onlar asla bundan vazgeçmeyecekler. Ama bilsinler ki karşılarında kenetlenmiş bir millet var. Tarihine ve öz değerlerin sahip çıkan bir millet var. Biz bundan sonra kardeşliğimizi daha çok hatırlayacağız, birbirimize daha çok sarılacağız. Bundan önce ayrılık olarak gördüğümüz hiçbir şey artık bizim ayrılığımız değildir. Bütün değerlerimizin en üstünde kardeşliğimiz vardır” dedi.
 
Konuşmaların ardından 64. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Başkanı Süleyman Soylu telefon ile canlı yayına bağlanarak Akhisarlılara seslendi.
 
PAZAR GECESİ DEMOKRASİ NÖBETİ MANİSA’DA
 
Öte yandan 7 Ağustos Pazar günü saat 18.00’den itibaren yeni belediye önünden otobüslerin ücretsiz Manisa’ya gideceği bildirildi.
(BG-ED-HŞ)