Akhisar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesinin ortaklaşa organize ettiği “Halep’te İnsanlık Ölmesi” isimli proje kapsamında Akhisarlı çiftçi ve iş adamlarının desteklerin ile toplanan zeytin ve zeytinyağları Akhisar’da yola çıktı.

Akhisar Belediyesi Hizmet Binası önü Milli Egemenlik Meydanında zeytin ve zeytinyağından oluşan 2 tır dualar eşliğinde yolcu edildi. Türkiye’de sofralık zeytinin yüzde 70’inin yetiştiği ve 15 milyonun üzerindeki zeytin ağacının bulunduğu Akhisar’da zeytinciler bir araya gelerek Halep’te zeytin ve zeytinyağı yardımı sağladı. Saruhanlı İlçe Müftülüğünün de destek sağladığı Akhisar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesinin yardım kampanyası çerçevesinde 21 ton zeytinyağı ve 25 ton da zeytin toplanarak Halep’e gitmek üzere yola çıktı. Yardımların ise Salı akşam Halep’te olması bekleniyor.

Yeni Belediye meydanında din görevlileri ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımıyla düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş; “Çanakkale Savaşını bugün Suriyeli kardeşlerimiz yaşıyor. İnsan hakları savunucusu olan dernekler nerede? Bir balina için dünyayı ayağa kaldıran örgütler nerede? Akan kan Müslüman kanı olunca hepsi suspus. Amerika ve Batı ülkeleri güya İslam ülkelerine demokrasi getireceklerdi, insan hakları getireceklerdi. Bu bölgeleri öyle bir hale getirdiler ki insanlar diktatörleri arar hale geldiler. Bu yaşananlar gösterdi ki Müslümanın Müslümandan başka dostu yok.

Suriye’de altı yıldır uluslararası yasalar umursanmadan silahsız insanların üzerine bombalar yağıyor. Halep için sessiz kalan tüm vicdan sahiplerine Halep için uykularımız kaçmalı diyorum. Bütün dünya zalimleri bir araya gelse, Suriye’ye herkes sırtını dönse, bizler millet olarak mazlumun yanında olacağız. Eğer Suriye konusunda dik durmasak yarın sıra bize gelebilir. Bu itibarla kampanya kapsamında desteklerini esirgemeyen tüm Akhisar halkına, din görevlilerimize sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olan zeytin borsası başkanımıza ve tüm zeytin işletmelerine hassasiyet ve fedakarlıkarı için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Halep’e çıkan tırları uğurlama törenine Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Ali Velestin de katıldı.
(BG-EÇ)