Dünyaya yayılan yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye’de ölü sayısı 9’a ve vaka sayısı 670’e yükselirken Akhisar’da sağlık alanında ilk günden beri gerekli tedbirler alınıyor. 

AKHİSAR’DA POZİTİF VAKA DEDİKODUSU

Gelişmeleri evlerinden ve işyerlerinden takipte olan vatandaşlar, kaynağı belli olmayan sosyal medya hesaplarından Akhisar’da pozitif vaka olduğu dedikodusu yayılması panik yarattı.

POZİTİF VAKA DEDİKODULARINA SON

Akhisarpress.com’un Akhisar Devlet Hastanesi Başhekimliğinden aldığı bilgilere göre, Coronavirüs’ün Türkiye’de görülmesinin ilk gününden itibaren gerekli tedbirlerin alındığı, şimdiye kadar 6 şüpheli vakanın testinin temiz (negatif) geldiği, 7 şüpheli vakanın gözetim altında oldukları ve test sonuçlarının beklendiği, ancak durumu ağır olan hiçbir hastanın olmadığı öğrenildi. Şuana kadar Akhisar’da herhangi bir pozitif vakanın olmadığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

RİSK GRUBU VATANDAŞLAR SOKAKTA 

Vatandaşlar evde kal uyarılarına dikkat ederken, Coronavirüs’ün risk grubu olan 60 yaş üstü bazı vatandaşların sokaklarda gezdiği ve parklarda bir arada oturdukları gözleniyor.