Çin'de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de görülen Coronavirüs hastalığı gün geçtikçe virüs sayısının arttığını görülmesi üzerine, Türkiye Pazarcılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası başkanı Mustafa Güral, yönetim kurulu üyeleri Özcan Tokcan, Hasan Genbaşı, Mehmet Kırkar ve Cüneyt Emir ile birlikte, Akhisar'daki manav esnaf üyeleriyle oda lokalinde toplantı yaptı. 65 yaş ve üstü yaşlılarımızın dışarıya çıkmaması için "bizi arayın hizmeti ayağınıza getirelim" diyerek oda lokalinde basın açıklaması yaptı. 

Toplantıya katılan manav üyelerine lateks eldiven dağıtan Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası başkanı Mustafa Güral, yaptığı açıklamada şunları söyledi. Güral;" Pazarcılar ve Manavcılar odasına bağlı manav arkadaşlarımızı odamızda toplamamamız gerçekten manav arkadaşlarımızda duyarlı olup bizleri kırmayıp geldiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ülkemize yayılan Coronavirüs ile alakalı pazarcılar odası olarak  manav üyelerimizle beraber toplantı yaptık. Akhisar’ımız da 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı var. Biz de pazarcılar odası olarak ve manav üyeleri olarak bir karar aldık. Sokağa çıkamayan 65 yaş üstü ve kendini koruma altına alan vatandaşlarımız için bir çalışma gerçekleştirdik. Manav üyelerimizin adreslerini telefonlarını basına vereceğiz. Basın aracılığıyla mahallerimizde yakın bulduğunuz istediğiniz tüm manav üyelerimiz evlere kadar hizmet verecektir. Şunu da belirtmek isterim ki kesinlikle öyle bir şeyi biz pazarcılar ve manavcılar üyelerimiz olarak bunu fırsata kesinlikle döndürmüyoruz. Bugüne kadar devletimizin almış olduğu  Akhisar Pazarcılar ve Manavcılar odası olarak yerine getirdik. Her zaman ülkemizin, devletimizin, milletimizin yanında olduk ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Ancak şunun da belirtmek isterim bu Coronavirüs olayından sonra kolonya sektörü, maske sektörü, eldiven sektöründe bilindiği üzere fiyat artışlarının gerçekten olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu nedenle sebze ve meyve de görülmüştür. Antalya bölgesinde ve Akdeniz bölgesinde yetişen sebze ve meyvenin portakal, mandalina, greyfurt, muz, narenciye ürünleri, domates, biber, patlıcan, kabak, salatalık gibi sebze ürünlerinde bir artış olduğu görünüyor. Çünkü bugün Antalya Kumluca ve Akdeniz piyasasına baktığımızda fiyatların geçtiğimiz haftalara göre gerçekten arttığını görmekteyiz. Ama bunu tüm Akhisarlı halkımız bilsin ki ne manavlardan nede pazarcılar esnaflarından kaynaklanan bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Manav üyelerimize tekrardan teşekkür ediyorum. Sokağa çıkmak istemeyen halkımız, yaşlılarımız bu telefon numaralarından ulaşabilirler. İstediği sebze ve meyveyi kalite bir şekilde evlerine biz manav üyelerimiz olarak götürüp gideceğiz. Sağlıklı bir şekilde manavda fiyat neyse tüketiciden teslimatta da o  fiyat alınacak. Böyle bir uygulamayı  Akhisarlılara layık gördük. Pazar yerlerimizin girişi çıkışı kontrol olarak dezenfekte ediliyor pazarcılar odamız olarak dezenfekte ilaçları koyuldu. Akhisar belediyemize buradan teşekkür ediyorum. Pazar yerlerimizin kurulmasında 1 gün önce ve 1 gün sonra dezenfekte ediliyor. Zabıta arkadaşlarla ve zabıta müdürlüğümüzle süreci gayet iyi yönetiyoruz. Vatandaşlarımız panik içerisinde olmasınlar ama tedbirli olmalarını ben rica ediyorum" dedi.  

Toplantıda konuşan manav üyesi Necati Budak;" Ben bu işi daha önce başlattım kendi şahsım olarak mesela bugün hastaneden 1 kilo muz istediler bunun karı olmaz ama üşenmedim 1 kilo muzu alıp teslim ettik. İnanın bunun kar amacı yok biz sadece 65 yaş üstü ve hasta olan vatandaşlarımıza bunu bir hizmet olarak düşünüyoruz" dedi.