AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve yönetim kurulu üyeleri ve bir çok sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı demokrasi nöbetinin 22.gecesi de her nöbet öncesi olduğu gibi saygı duruşu, İstiklal Marşı, sela ve kuran tilaveti ile başladı.
 
Akhisar ilçe müftülüğüne bağlı vaizlerin seslendirdiği yasin-i şerif duaları ardından sinevizyon eşliğinde 15 Temmuz gece si yaşananları anlatan belgeseller izlendi.
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Mansia Milletvekili Uğur Aydemir yaptığı coşkulu konuşmada 15 Temmuz gecesi siyasi tarihte bir milat olduğunun altını çizerek, emperyalizmin, siyonizmin ve onlara uşaklık eden FETÖ/PDY terör örgütünün millete kabus gibi bir gece yaşattığını ancak yanlış hesap yaptıklarını söyledi.
 
VATAN BÖLÜNMEZ, BAYRAK İNMEZ, EZANLAR SUSMAZ
 
Aydemir, "Şeytanın uşakları şanlı ordumuzun içine sızmışlar, her şeyi hesaplamışlar da, bu milletin bir beylikten, cihan imparatorluğuna çıkaran Osman Gazi’nin torunları olduklarını hesaba katmamışlar. Fatih Sultan Mehmet’in torunlarını yok saymışlar. Gazi Mustafa Kemal’in ’Hakimiyet Kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü anlayamamışlar. Söz konusu Vatan olunca tankın önüne duran milletimizin iman gücünü çözememişler. Onların hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. Vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan susmaz" dedi.
 
AVRUPA DEMOKRASİ NASIL OLUR GELSİN GÖRSÜN
 
Avrupa ülkelerine de seslenen Milletvekili Uğur Aydemir; “ey dost bildiklerimiz, düşmanlarımıza bir şey demiyoruz, Türkiye’nin 15 Temmuz’da yanında olmayan dostları, Türkiye’ye geçmiş olsun diyemeyen dostları, artık gözünüzü açın. Türkiye’de demokrasinin nasıl olduğunu, demokrasi kurallarının nasıl işlediğini, 79 milyon olarak demokrasiye nasıl sahip çıktığımızı gelin de 15 Temmuz’u izleyin de bu millete teşekkür edin. Gerçek demokrasiyi Akhisar’da, Manisa’da Türkiye’de gerçekleştirdik. Ama başta FETÖ olmak üzere hepsi hüsrana uğradı. Çünkü evdeki hesap çarşıya uymadı. Hesap yaptınız, kitap tuttunuz ama Allah’ın da bir hesabı olduğunu unuttunuz. Bu milletin Allah’a olan inancını unuttunuz” dedi.
 
BİZ BU SÜREÇTE DÖVENE ELSİZ, SÖVENE DİLSİZ OLACAĞIZ
 
Bugünlerde endişe duydukları bir nokta olduğunu kaydeden Aydemir; bizi ya Mısır yapacaklardı ya da Suriye. Mısır yapamadılar, Sis geldi darbe yaptı bir tane kınayan ülke yok. Türkiye’yi de Mısır gibi yapacaklardı. Diğer ülkeler bırakın kınamayı adeta kına yaktılar. Bu millet gereken cevabı verecek. Bir de Suriye gibi yapmaya çalışıyorlar. İç karışıklık çıkarmaya çalışıyorlar. Bugünler de en önemlisi şu, bizi birbirimize düşürmeye çalışacaklar. Bu Türkiye düşmanları bir yolunu bulmaya çalışıyorlar. Fitne çıkartıp bizi birbirimize düşürmeye çalışacaklardır. Çok uyanık olacağız, biz bu süreçte dövene elsiz, sövene dilsiz olacağız. Çok sabırlı olacağız, sabredeceğiz. Kim ki böyle bir provokasyon yapmak istiyor, onu derhal emniyet güçlerine bildireceğiz. Sakın ha kendiniz ders vermeye kalkmayın. Kendiniz haddiniz bildirmeye kalkmayın bu densizlere” dedi.
 
7 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ MANİSA’DA BULUŞUYORUZ
 
Milletvekili Uğur Aydemir, İstanbul Yenikapı’da Cumhurbaşkanı ve 3 siyasi parti temsilcisinin aynı anda bir meydanda ilk kez olacağına vurgu yaparak 7 Ağustos Pazar günü saat 17.00’de yine Milli Egemenlik Meydanı, belediye önünden Manisa’ya otobüslerin hareket edeceğini ve tüm Akhisarlıları davet ettiğini kaydetti.