Cumhuriyet'imizin 93. Yıl kutlama sabah saat 09.30' da Kaymakamlık makamında, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı tarafından Cumhuriyetimizin  93. yıl kutlama tebriklerini kabul etti.

Akhisar Şehir Stadında saat 10.00’da başlayan Cumhuriyet' in 93. yıl kutlama programı Kaymakam Kaan Peker, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, halkın ve okulların Cumhuriyet Bayramını kutlamaları ile başladı.

Sunuculuğunu Şeyhisa Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Paslı ve Süleyman Güvendiren'in yaptığı, Tören komutanı Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Tunç ve yardımcıları Mehmet Murat Türkeri, Muammer İnan'ın komutuyla saygı duruşu ve sonrasında Müzik Öğretmeni Deniz Arıç'ın yönetimiyle Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla tören başladı.

Cumhuriyetimizin 93. Yıl kutlama töreninde, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akhisar Kaymakamı Kaan Peker yaptı.

Şeyhisa Anadolu Lisesi öğrencilerinden İsmail Safa Berber (Atatürk ve Cumhuriyet), Melis Şenay (Bugün) şiirlerini okudular.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen spor, kompozisyon, şiir, resim, yarışmalarında başarılı olan sporculara ödülleri Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, tarafından verildi.

Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterilerinden sonra geçiş töreni ile program sona erdi. Törenin sona ermesinden sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında görevli öğretmenleri, protokol tebrik etti.
(KM-BG-ED)