Akhisar Belediye Şehir Stadyumu’nda saat 10.00’da başlayan Cumhuriyet' in 96. yıl kutlama programı Kaymakam Sabit Kaya, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, halkın ve okulların Cumhuriyet Bayramını kutlamaları ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya yaptı.

Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi’nden Alime Nur Çin Atatürk ve Cumhuriyet, Aleyna Akbaş Cumhuriyet, Gazi Ortaokulundan Dilek Karaçe Vatanın Sevdası Cumhuriyet  adlı şiirini okudu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen spor, kompozisyon, şiir, resim, yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterilerinden sonra geçiş töreni ile program sona erdi. Törenin sona ermesinden sonra protokol, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında görevli öğretmenleri tebrik ettiler.