Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Akhisar Din Görevlileri Derneği bir kutlama programı tertip etti.

Akhisar Din Görevlileri Derneği Başkanı Aziz Turan, hem Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle hem de Muharrem ayı münasebetiyle Aşure dağıtımı ve lokma dökümü programı düzenlediklerini kaydetti. Akhisar merkez Has Hoca Mahallesi 93 sokak üzerinde bulunan Hüseyin Kara Parkı içerisinde yapılan programa İlçe Müftüsü Yusuf Eviş, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar ile din görevlileri katıldı.

Tasavvuf müziği gösterisinin de yapıldığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Müftüsü Yusuf Eviş yaptı. Din görevlilerinin de etten ve kemikten yaratılmış bir normal bir insan gibi olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Eviş, “İmam camide dinin görevlisi mihrabta resulullahın vekilidir” dedi. İmam kürsüde vaiz minber de hatip mihrabta hocadır diyerek sözlerine devam eden Eviş, “Yaz tatilinde öğretmen kışın gece derslerinde belletmendir. Yeni doğan çocuğun kulağında ezan kamettir. Sünnetlerde mevlüt okuyan hayır duadır, Cenazelerde ağlayan üzülen taraftır, her cenazede ölen yakınını hatırlayandır. Düğünlerde gülen gelin hanım çıkarken evinden yeni evine geldiğinde dua nikahı kıyan evlendirme memurudur. Kısacası imam herşeydir, hayatımızın her alanında onlarla yaşarız” dedi.
(BG)