Tüm Türkiye'de darbe girişimine karşı tepkiler devam ederken, Akhisar’da da Milli Egemenlik Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş demokrasi nöbetine katıldı. Meydanda sadece Türk bayrakları yer alırken, atılan sloganlar ile darbe girişimine karşı tepkiler dile getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tamam" diyeceği güne kadar meydanlarda bulunmaya devam edeceklerini dile getiren vatandaşlar, birlik vurgusu yapmaya devam ettiler.

Demokrasi nöbetine Akhisar protokol üyelerinden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, Esnaf Odaları Başkanı Hasan Ali Men, İlçe Müftüsü Yusuf Eviş ve bir çok sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep birlikte okunması ile başlayan demokrasi nöbetinin beşinci gününde bazı öğrencilerin okudukları şiirler büyük beğeni topladı. Gece boyunca devam eden demokrasi nöbetinde katılımcılara çeşitli ikramlar da dağıtıldı.

BOSNA’DAN GELEN MEKTUP OKUNDU

Öte yandan Akhisar Belediye’nin Bosna-Hersek’te bulunan kardeş şehri Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susic’in mesajı meydandakilere okundu.