Akhisar’da sandalyecilik mesleğine 1970 yılında başlayan Mustafa Zildöğen’in vefatı sonrası baba mesleğini oğlu sürdürüyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında 68 yaşında vefat eden meşhur sandalyeci Mustafa Zildöğen’in mesleğini oğlu aynı işyerinde baba mesleği olarak devam ettiriyor.

Akhisar’da bir zamanlar 14’e yakın sandalye imalatçısı ve tamircisinin olduğunu ifade eden Gökhan Zildöğen, babasının bu mesleği vefat edene kadar sürdürdüğünü söyledi. 

Hacıishak Mahallesi 142 sokak numara 7’de (Çarşamba pazarı yanında) Teksan Sandalye adı altında hizmet vermeye devam eden Gökhan Zildöğen, sıfırdan sandalyeyi imal ettiklerini ve müşterilerine kullanıma hazır hale getirdiklerini ifade etti.

Sadece sandalye ile sınırlı kalmadıklarını da sözlerine ekleyen Zildöğen; “Baba mesleğimiz olan bu işyerini devam ettirmeyi planlıyoruz. Akhisar ve çevresindeki birçok kişi babamı Sandalyeci Mustafa diye tanırdı. Sandalye imalatının yanında masa, tabure gibi çeşitli ürünlerde yapıyoruz. Bunların tamirleri de işyerimizde yapılıyor. 

Piyasadaki seri üretimlerden farkımız el işçiliği olduğu için her ürünün daha sağlam ve kaliteli oluyor. Bu tür mesleklerin yok olmaması bizim için de çok önemli” dedi.

Teksan Sandalye’ye Akhisar ve çevresinden kahvehane sandalyesi, yemekhane sandalyesi, dershane sandalyesi, lokanta sandalyesi, yazlık bahçe sandalyeleri masaları, Susurluk cilalı sandalye ve düğün salonları için sandalyeleri için siparişler geliyor.