Ankara’da  KHK kararları ile öğrencilerinden koparılan Nuriye Gülmen ve Semih’in 66 gündür açlık grevine Akhisar’dan  destek geldi. Öğretmen evi önünde yapılan basın açıklamasından sonra Eğitim-Sen şube lokalinde, Halk Evleri Akhisar temsilciliği başkanı Mehmet Aksezsgin, Direniş Gönüllüsü Nilüfer Ormanyaran ve öğretmenler Ceyhun Çitak, İlhan Gedük, Eser Eralp ve Erbil Erkmen 2 günlük açlık grevine başlattılar.

Ellerinde pankartları ile Şehit Teğmen Tahin Ün Caddesindeki Öğretmen  Evi önüne, Direniş Gönüllüleri ve Eğitim-Sen  yöneticileri, Nuriye, Semih için dayanışma için ve KHK’lerin aleyhinde sloganlarla geldiler. İlk olarak Direniş Gönüllüleri adına  Eğitim Sen Üyesi Ceyhun Çitak, “ Basına ve Kamuoyuna” başlıklı açıklamayı, ikinci olarak, “Sevgili Nuriye, Sevgili Semih” başlığı taşıyan  ve Ankara’ya yollanmak üzere hazırlanan  duygusal mektubu  öğretmen İlhan Gedük  okudu. Son olarakta Eğitim Sen Akhisar Şubesi başkanı Engin Şengül “Yalanın, İftiranın ve Hakaretin Kalemşorlarını Kınıyoruz” başlıklı  basın açıklamasını sloganlar ve alkışlar eşliğinde okudu. Açlık grevi ve basın açıklamalarına destek için gelen  CHP Manisa milletvekili Tur Yıldız Biçer son konuşmayı yaptı. Tur Yıldız,  Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının FETO’cu oldukları belirlenen kişilerin görevlerinin başında olduğunu, buna karşılık hiçbir suçları olmadan  KHK ile görevlerine son verilen öğretmen ve kamu görevlerinin açığa alındığını belgeler ile anlattı.

Toplu olarak tekrar Eğitim-Sen şubesine gelindi,  Mehmet Aksezsin, Ceyhur Çitak, İlhan Gedük, Eser Eralp, Nilüfer Ormanyaran ve Erbil Erken 2 günlük  açlık grevini başlattılar. (HA)