Manisa Barosuna bağlı Akhisar Temsilciliği 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Akhisar Adliye Hizmet Binası girişin katında tören düzenledi. Törene Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı ve Akhisar Ağır Ceza Reisi Aytaç Ballı, Akhisar Belediye Başkan Vekili Avukat Zafer Aşkın ve Akhisarlı avukatlar katıldı.

Çelenk merasimi ardından Manisa Barosu yönetim kurulu üyesi Av. Ramazan Aşıklar yaptığı konuşmada günün önemine değinerek hukuk devleti olma yolunda mesafe kat etmesi gereken demokrasi ve geleneği ideal noktada olmayan ülkelerde insan hakları savunuculuğunun zor bir meslek olduğunun altını çizdi. 

Her köşe başında hukuk fakültelerinin açıldığını belirten Aşıklar, Hukuk fakültelerinde verilen eğitimin kalitesinin ve yeterliliğinin tartışma konusu olduğunu söyledi.

Aşıklar yaptığı açıklamada; “ Fakültelerden mezun olan binlerce kişi aramıza katılmaktadır. Her geçen gün avukatların iş, para ve gelecek kaygıları artmakta, bu rekabet ortamında olumsuz durumlar yaşanmakta, genel manada verilen hizmetteki kalite ve verimlilik düşme eğilimi göstermektedir” şeklinde konuştu.

Avukatların, yargının vazgeçilmez bir parçası olduğunun altını çizen Aşıklar, “Yargılama sisteminde hakim ve savcı ne ise avukat da odur, anayasal olarak yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı bunu gerektirir” dedi.

Dünya’nın en onurlu ve en zorlu mesleklerinden birini icra ettiklerini belirten Aşıklar; “Türkiye’nin hukukla olan imtihanı devam etmektedir. Bu nedenle avukatlar, hukuk devleti olmada sorunları olan bir ülkenin hukukçuları olarak bu durumun acılarını ve sancılarını yıllardır omuzlarında taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Siyasetçilere sağ duyu çağrısı yapan Aşıklar, siyasetçilerden toplumu bölme, ötekileştirme ve kutuplaştırma girişimlerinden uzak durması gerektiğini belirtti.