Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına fenerlerin yakıldığı yürüyüşte, 923 metrelik Türk bayrağı ile görsel şölen oluştu. Yaklaşık olarak 3 kilometrelik yürüyüş hattında Akhisar Belediyesi bando takımı marşları ile gelenleri coşturdu. Yaklaşık olarak 5 bin kişinin katıldığı yürüyüş, Akhisar Milli Egemenlik Meydanı’nda son buldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Bu gün 96. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet Bayramı'mıza hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En büyük bayram' diyerek bizlere emanet ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız Milletimize ve Akhisar'ımıza kutlu olsun...

Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesiyle, bağımsızlığını canını ortaya koyarak kazanan Türk Milleti'nin ve onun Şanlı Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün onurlu mücadelesinin Cumhuriyet’le taçlandırıldığı muhteşem bir günün yıldönümünü yaşıyoruz.

Egemenliği, belli bir kesimin elinden alarak kayıtsız ve şartsız bir şekilde halka veren; milletimize, gelişen ve kalkınan bir “dünya devleti” olmanın haklı gururunu yaşatan Cumhuriyet'imize olan bağlılığımız günümüzde daha da değerli hale gelmiş durumda. 

Dün şehrimizin sokaklarını ve caddelerini gezerken her yerde bir Türk Bayrağı gördüğüm için çok duygulandım. 96 yıl geçmesine rağmen halkımız hala geleceğe umutla bakıyor ve Cumhuriyet'imize sahip çıkıyor. 

Bizler de Millet olarak,  bu emaneti aldığımızdan daha güçlü ve daha sağlam bir şekilde gelecek nesillere teslim etmekle görevliyiz. 

"Ey yükselen yeni nesil ! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizlersiniz" sözlerinin sahibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençliğe Hitabesi”nde söylediği gibi, "Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir" sözünü birinci vazifemiz kabul ettik ve Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize and içtik. ve bu yemini hiç bir zaman da unutmadık. Çünkü Cumhuriyet'i biz yaşatacağız.  ( Şu an karşımda gördüğüm kalabalık da bunun en büyük ispatıdır )

Sözlerimi sonlandırırken, Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. En büyük bayram, Milletimize ve Akhisar'ımıza kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

Ardından konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar’ın Cumhuriyet bayramı kutlamalarına büyük özlem duyduğunun bugün kesin kanıtını yaşadıklarını ve bu etkinliği tertipleyen Akhisar Belediyesi’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Akhisar Misak-ı Milli İlkokulu 2/E sınıfından Mert Gezici’nin “29 Ekim” adlı şiiri ve Gazi Ortaokulundan Dilek Karaçe’nin “Vatanın Sevdası Cumhuriyet” isimli şiirlerini okudu. Program Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile son buldu.