Akhisar Genç İşadamları Derneği (AKGİAD) nin daveti ile “Tarih Perspektifinde Türkiye-Kıbrıs İlişkileri” konferansı için Akhisar’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi  Keskinoğlu Şirketler gurubunun  Ravika köyü ve Antika araba müzesini gezdiler.

Adeta büyülendiklerini söylediler. Talat çifti  çizmeler giyip Ravika  köyünde barışın, dostluğun simgesi olan  zeytin fidanı diktiler.

Keskinoğlu Tavvuk Restoran zincirlerinin 1. Sinde öğle yemeğine katılan  Mehmet Ali Talat ve eşi Oya Talat ve AKGİAD üyeleri 6 saat boyunca, Keskinoğlu şirketler gurubunun kurucusu merhum İsmail Keskinoğlu’nun  Yunanistan’ın Ravika köyünün aynısının yapıldığı Köyde ve Antika arabaların  bulunduğu müzeyi gezdiler. Ravika köyü’nün  yağhanesini, köy bakkalını, berber dükkanını, İsmail Keskinoğlu konağını, okulunu, camisini, ve İsmail Keskinoğlu araç müzesini gezerken  Yönetim Kurulu üyesi Keskin Keskinoğlu  bilgi verdi. Talat çifti Ravika köyünün sınırları içinde bulunan Zeytinlikte  barışın ve dostluğun sembolü olan zeytin fidanı diktiler. Buradan, içinde tamirhanesi, boyahanesi bulunan,  1926 model otomobilden, 1970 model özel araçların, traktörlerin, iş makinelerinin bulunduğu antika otomobil müzesine geçildi. Burada Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Mehmet Keskinoğlu  Talat çiftine ve AKGİAD üyelerine eşlik etti. Personelleri ile birlikte  açıklamalarda bulundular. Mehmet Keskinoğlu ve Keskin Keskinoğlu Mehmet Ali Talat’a  Keskinoğlu şirketler gurubunun özel anıları olan  şiltleri verdiler.

KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, müzede bulunan  anı defterine, “Keskinoğlu ailesinin yatırımlarını görmek, ve mensuplarını, çalışanlarını tanımaktan büyük memnuniyet duydum. Son olarak, özellikle araba müzesi, Ravika köyü çok etkileyiciydi. Burada büyük bir değer, emek ve akıl var. Çok değerli bir eser olarak müzeden etkilenmemek elde değil. Ben ve eşim emek veren herkesi  ve Keskinoğlu ailesini içtenlikle kutluyor; daha nice başarılar  diliyoruz.” Altına   Mehmet Ali Talat KKTC 2. Cumhurbaşkanı yazarak imzaladı.