Akhisarpress.com - 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Akhisar Cem Evinde basın açıklaması yapıldı. Akhisar Cem Evi Akhisar Şube Başkanı Hakkı Çamkıran’ın okuduğu basın açıklamasında kadının toplum açısından önemi dile getirildi.

Çamkıran konuşmasında, “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin hayatın her alanda yaşandığı bilerek ve cinsiyete Dayalı ayrımcılığın olmadığı bir ülke ve toplum istiyoruz.

Erkek şiddetinin tacizin tecavüzün ölümün çocuk gelinlerin arttığı kadınların eğitim hakkının elinden alındığı ve eve hapsedildiği iş hayatında uzaklaştırıldığı ve daha sayamadığımız birçok hak ihlallerinin yapıldığı ülkemizde kadının bakış açısına ve kadın merhametine ihtiyacımız var.

AKP dayattığı muhafazakar hayat tarzına son şans bu şansı yakalamanın anahtarıda kadınların zira kürtajdan giyim .kuşamdan muhafazakarlaşma yönünde atılan adımların çoğunun faturası kadınlara çıkıyor.

TÜRKİYE siyasetinin geleceği için hayati önem taşıyan TBBM'deki kadm millet vekili varlığı hala çok yetersiz de olsa seçimlerde yüzde on dörtte kaldı.

Heralanda meydana gelen kadının ezilmesine sessiz kalmamamız ve harekete geçeçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Her şeyden önce zihniyet değişmeli. Buda yalnızca kadınların yükselişiyle sağlanır.