Alevi Kültür Dernekleri Akhisar Şubesi Cem Evinin her Muharrem ayında geleneksel hale getirilen Aşure etkinliğine protokol ve vatandaşlar katıldı.

Akhisar Cem Evi salonunda düzenlenen Aşure etkinliği Dede Düzgün Baba Camkıran'ın duasından sonra Cem Evi Başkanı Hakkı Camkıran, konuştu.

Cem Evi Başkanı Hakkı Camkıran; “Her yıl 10 Muharrem’de kalbinde iman taşıyan her mümin kardeşimizi bir hüzün, bir keder kaplar. Zira hicri 61. yılın 10 muharremi sevgili Peygamberimizin “benim dünyadaki çiçeğim, reyhanım” dediği cennet, gençlerin efendisi Hz. Aliyyü Murteza'nın Hz. Fatıma Zehra'nın ciğer paresi Hz. İmam Hüseyin efendimizin ve pek çok Ehlibeytten olan 70 müminin Kerbelada şahadete ulaştıkları tarihtir” dedi.

Alevi Bektaşi topluluğu açısından kerbela anlamını aktaran Cem Evi Başkanı Hakkı Camkıran; “Alevi Bektaşi topluluğu açısından kerbela yeryüzünde yapılan katliamların yaşandığı coğrafi yerlere verilen ortak addır. Kerbela, Yavuz döneminde Anadolu’dur, Üçüncü Mahmut Döneminde İstanbul’dur, Dersim’dir, Maraş’tır, Çorum’dur, Sivas’tır,  Gazi’dir ve Gezi’dir” dedi.

Aşure etkinliğine Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Siyasi Parti ve sivil toplu örgütü temsilcileri katıldı.

(BG-ED-MÖ)