Akhisar Demokrasi Platformu adı altında toplanan Sivil Toplum Örgütleri, Gezi Parkı olayları sırasında başından yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için yürüyüş yaptı. Teğmen Tahir Ün Caddesi başında toplanan kalabalık “Berkin’in Hesabı Sorulacak” yazılı pankart ile yürüyüş yaptı. İş Bankası Önüne kadar Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan grup herhangi bir olay olmadan dağıldı.

Basın Açıklamasını Akhisar Demokrasi Platformu adına Nilüfer Gülen Okudu. Gülen’in okuduğu Basın Bültenini metni

AKP Sen Bittin, Bir Halk ne zaman öfkelenir?, İnsanoğlunu yüreği neye dayanmaz?, Unut ne zaman solar?, Sen memleketimizin, alın terimiz, aydınlığımızı, özgürlüğümüzü çaldın hey AKP, Yalanla, talanla, riyakarlıkla, din bezirganlığı ile yaptın tüm bunları, Sen halkımızı, geçlerimize kadınlarımızı katlettin. Hayatlarını bizden koparıp aldın, Ey AKP, Büyük bir acımasızlık ve umursamazlıkla yaptın bütün bunları. Şimdi ise çocuğumuzu umudumuzu, yarınımızı, Haziran’ın en güzel çocuğu Berkin’i bizden aldın. Bu halkın vicdanına da, insanların yüreğinide de, bittin sen hey AKP, Artık yatacak yerin bile yok, Bittin sen AKP! Şimdi halkın vicdanın ses verecek. Berkin için, Çocuklarımız için, aydınlık bir yarın için halkın vicdanı, onuru ve umudu ayağa kalkacak’! Bu akşam tüm memlekette Berkin Elvan için mumlar yanacak. Berkin ‘in gözlerindeki ışıltı yüreğimizi aydınlatacak. Hak Haziran’ın en güzel Çocuğuna sahip çıkacak. Emri kim verdiyse hesabı da o verecek. Haziran direnişi sırasında evden bakkala ekmek almak için çıkan 14 yaşındaki kardeşimiz Berkin’in Elvan katil polisin kafasına sıktığı gaz fişeği ile yaralanmıştı. Berkin Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 269 gündür yaşama tutunmaya çalışıyordur. Tüm Türkiye Berkin’in yaşam mücadelesinin umutla izledi. “Diren Berkin” sözleri herkesin dile yerleşti. Berkin’in küçücük bedenin gücünden çok daha fazla dayandı direndi. Fakat Berkin’i bu sabah saatlerinde kaybettik. Berkin AKP faşizmine kurban verdiğimiz canlarda biri oldu. Şimdi sıra hesap sormakta. Tetiği çekeninde emri vereni de kim olduğunu biliyoruz. Berkin’in katili polisin cinayetlerini kahramanlık destanı olarak adlandıran Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dır.
Berkin’i Katili “Polise emri ben verdi” diyen Erdoğan’ın çevresindeki tüm asalık ve iş birlikçilerdir. Berkin’e sözümüzdür. Emri kim verdiyse hesabını da o verecek bu halk evladını unutulmayacak. Haziran direnişini yenemeyen halkı bir türlü alt edemeyen ve iktidardan düşme aşamasına gelen Adalet Ve Kalkınma Partisi (AKP) bir kardeşimizi de aramızdan aldı. 16 Haziran tarihinde İstanbul Okmedan’ında AKP iktidarın kolluk kuvvetleri tarafından kafasından gaz kapsülü ile vurulan 269 gündür, yoğum bakımda yaşam mücadelesi veren bu süre zarfında tüm halkımızın mücadele azmi ve umudu olan 15 yaşındaki Berkin Elvan’ı sonsuzluğa uğurluyoruz. AKP hükümetinin Ülkeyi yönetme ehliyeti yoktur.

1-) AKP iktidarı çocuk katilidir. Hükümet derhal istifasını vermelidir.

2-) Berkin Elvan’ı kafasından gaz kapsülü ile vurulmasına ve dolayısıyla ölümüne sebebiyet veren kolluk güçleri açığa çıkartılmalı ve yargılanmalıdır.

3-) İlgili kolluk kuvvetlerine emir veren dönemin Vali ve Emniyet Müdürü ve İç İşleri Bakanı eğer görevine devam ediyorsa görevden alınmalı, haklarında soruşturma açılmalı.

4-) Recep Tahip Erdoğan çocuklarımızın ölümünden dolay yargıya sevk edilmeli Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine göre yargılanmalıdır. Berkin Elvan artık 70 küsur milyonluk koskoca bir ülkenin evladıdır. Yakalarımıza Berkin ile ilgili yaka kartları asalım mahallemize sokağımıza, semtimize berkin için saygı duruşları yürüyüşler düzenleyelim Okullarda Berkin İçin derse girmeyelim, kardeşimizin ismi duvarları süslesin, bütün konuşmalarımız ve dostlarımız ile birlik çocuk katili iktidardan nasıl kurtulacağımızı konuşalım. Bunları yapalım ki, AKP iktidar kendisini toparlayacak bir saniye bile bulamasın. Korksun, titresin ve yıkılsın… Başta Berkin’in ailesinin ve yakınlarının olmak üzere tüm halkımızın başı sağ olsun. Türkiye’nin her yerinde sokağa katillerden hesap sormaya çıkıyoruz.

AKHİSAR DEMOKRASİ PLATFORMU