Akhisar Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında dün saat 18.00’de Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. 

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başkanlığında toplanan meclisin katip üyeliklerini İbrahim Kaya ve Caner Yılmaz yaptı. Meclise Zafer Aşkın’ın grup başkanlığını yaptığı AK Parti 14 üye, Aydın Coşkun’un grup başkanlığı yaptığı CHP 10 üye ve Halil Aktaş’ın grup başkanlığında MHP ise 7 üye ile katıldı.

Gündemin birinci maddesinde Akhisar Belediyesi 2016 mali yılı kesin hesapları meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde Bosna-Hersek inceleme gezisi oy birliği ile kabul edilirken üçüncü gündem maddesindeki 187 sokağa Şehit Ahmet Tezcan isminin verilmesi  Kanun ve Nizam Komisyonuna havale edildi.

Dördüncü gündem maddesinde ise Çağlak mevkiinde bulunan alana “Arap Mustafa Yıldız Güreş Alanı” isminin verilmesi komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi. Beşinci gündem maddesinde Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin İspanya Barcelona şehrinde yapılacak folklor festivaline karılması komisyon kararı meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Altıncı gündem maddesinde “Hal Pazarı Yeri ve Katlı Otopark” (Çarşamba Pazarı) Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Akhisar Belediyesi’nin avan proje ve uygulama projesi ile ilgili protokol komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde ise 174 sokakta Verem Savaş Dispanserinin boşalttığı 1 ve 5 nolu yerin 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu olarak tahsisi komisyon kararı yine oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin sekizinci gündem maddesinde Akhisar Belediyesine ait Taşçılar Mahallesi 2 bin 850 metrekarelik parselin sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere çok amaçlı salon yapılması için Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi oy birliği ile İmar, Plan ve Bütçe, Kanun ve Nizam ile Sağlık Komisyonlarına havalesi kabul edildi.

Dokuzuncu gündem maddesinde ise Akhisar Belediyesine ait Hürriyet Mahallesi yeni mezarlık doğusunda bulunan 391 ada 15 nolu parselin Manisa Büyükşehir Belediyesine devri oy birliği ile İmar ile Kanun ve Nizam Komisyonuna havale edildi. Meclis imar evraklarının ardından son buldu.