Akhisarpress.com - Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Halk Bankası ve Marka Fabrika sponsorluğunda Akhisar 2. Alışveriş Festivali düzenlenen etkinliklerle başladı.

Akhisar’da geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Akhisar Alışveriş Festivali’nin bu sene ikincisi düzenlenen etkinlikler çerçevesinde başladı.

Bu tür festivallerin Akhisar’ın değerini yükselteceğini dile getiren Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Ali Erdayıoğlu, “ Değerli Akhisarlılar bu yıl 2.sini tertiplediğimiz Alışveriş Festivalini geçen yıla göre çok daha profesyonel bir şekilde hazırladık. Bu projede başta Beediye Başkanımız olmak üzere belediye Başkan Yardımcımız Sayın Ömer İşçi’nin emekleri çok büyük.. Onlara ve Alışveriş festivali komitemize çok teşekkür ediyorum. Bu tür Festivaller Akhisar’ımızın tanıtımı açısından hayati bir önem taşımaktadır.” Dedi.

Alışveriş Festivali’nin sivil öncelik tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; “Bu gün burada Akhisar Alışveriş festivalimizin 2. yapacağız. Bu Alışveriş Festivalleri için söylenmesi gereken en önemli şey bu festivalin tamamen sivil bir öncelik tarafından gerçekleştirilmiş olması ve tamamen Akhisar Esnafımızın bir organizasyonu olmasıdır. Her ne kadar Akhisar Belediyesi ve Akhisar Ticaret Odası’nın da katkıları bulunsa da ben bu unsuru çok önemsiyorum. Bu organizasyon gerçektende çok ciddi çalışmalar sonrasında gerçekleştirilmiştir. Geçtiğimiz yık ilkini düzenlediğimiz bu Alışveriş festivalimiz gayet başarılı geçmişti, İnşallah buda başaralı bir şekilde sona erer ve her geçtiğimiz yıl bu başarımız artar. Bu festival ile söylenmesi gereken 2. bir husus ise; bildiğiniz Üzere Akhisar’ımız tarihi boyunca etrafındaki yerleşim noktalarının merkezi olarak kullanılmıştır ve bu merkezlilik özelliğini halen korumaktadır. Akhisar esnafımız ve Akhisar halkımız bu merkezi olma özelliğini devam ettirmek için çok büyük çabalar sarf etmektedirler. Bu Alışveriş Festivalimizde bunun en iyi örneklerinden biridir.” Dedi.

Son olarak Akhisar Kaymakamı Kamil Köten konuşmasında; “Ben öncelikle konuşmamda bu Festivalin hazırlanmasında emeği geçen başta Akhisar Esnafımız olmak üzere Belediyemize ve Alışveriş Komitemize çok teşekkür ediyorum. Akhisar Festivaller konusundaki başarısını Çağlak Festivali ile zaten 554 yıldır ispat ediyor, umuyoruz ki bu festivalimizin ömrü de gelecek nesillere kadar gitsin. Bildiğiniz üzere Akhisar’ımız son nüfus sayımı ile 160 Bin Nüfusa ulaşmış ve hızla büyümesini sürdürmektedir. Geçtiğimiz yıl başarı ile ilki yapılan bu festivalimizin umuyoruz ki başarısı ikiye katlanır. Ben katılan herkese tekrarda teşekkür ediyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Alışveriş Festivali kurdelesi açıldı ve kortej yürüyüşüne geçildi. Kortej yürüyüşü Akhisar Belediye Bando Ekibinin öncülüğünde Tahir Ün Caddesinden başlayarak Emekli Öğretmen Şükran Ayaz Park’ındaki Fotoğraf Sergi alanına kadar devam etti. Fotoğraf Sergi alanında Akhisar Bakalar Odası tarafından 1000 kişilik ekmek arası helva dağıtıldı. Açılış töreni Akhisar merkez çarşıda gerçekleştirilen kokteyl ile son buldu.

3 Gün sürecek olan 2.Akhisar Alışveriş Festivalinin her gününde çeşitli gösteriler ve müzik gurupları yer alırken, mağazalarda ise %70’i bulan indirimler gerçekleştirilecek.