Akhisar Genç İş Adamları Derneği (AKGİAD) Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Ulusal Deprem İzleme Merkez Müdür Yardımcısı, Dr. Jeofizik Yük. Mühendisi Kıvanç Kekovalı’nın katıldığı Deprem Bilgilendirme paneli düzenledi.
 
Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen ve yaklaşık 2 saat süren panelin modaeratorlüğünü Engin Akyüz yaptı.
 
Panel öncesi Akhisar Genç İş Adamları Yönetimi adına açılış konuşması yapan Dernek Başkan Yardımcısı Bilal Özükırmızı; “Deprem bilgilendirme panelimize hepiniz hoş geldiniz. Bildiğiniz gibi Akhisar’ımız bayramın birinci gününden itibaren yoğun bir deprem altındadır. Bizlere gelen talepler doğrultusunda bizde bu paneli yapmayı uygun gördük. Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Ulusal Deprem İzleme Merkez Müdür Yardımcısı, Dr. Jeofizik Yük. Mühendisi Kıvanç Kekovalı aramızda kendisi sunum yapacak kendisine şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Sizlere biraz derneğimizden bahsetmek istiyorum. Akhisar Genç İş Adamları Derneği siyasi kimliği olmayan ve Akhisar’ı her zaman ön plana atan bir sivil toplum kuruluşudur. Dernek olarak Akhisar’a toplumsal fayda sağlamak adına her türlü organizasyonu yapan, Akhisar ile ilgili sorunları hiçbir zaman çekinmeden anlatan bir sivil toplum kuruluşuyuz. İçerimizde siyaseti barındırmadığımız için bu konularda derdimizi çok daha rahat anlatabiliyoruz. Kent kimliğini kazanan, daha yaşanabilir bir Akhisar istiyoruz. Dün böyleydi, bugünde böyle yarında bu şekilde devam edecek. Akhisar Genç İş Adamlarının vizyonu bu şekildedir.
 
Yine bugün güzel bir organizasyon yaptık. Üniversite yapma ve yaşatma derneği ile beraber, kaymakamımız, belediye başkanımız ve 90 tane oda ve sivil toplum kuruluşu yöneticileriyle bir araya geldik. Buradan çıkan sonuçta Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneği adı altında bir komite kurulmasına karar verildi. İnşallah bu komite ve Akhisar halkının desteğiyle üniversitemizi Akhisar’ımıza kazandırmak için elimizden gelen gayreti yapacağız.” Dedi.
 
Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Ulusal Deprem İzleme Merkez Müdür Yardımcısı, Dr. Jeofizik Yük. Mühendisi Kıvanç Kekovalı’nın panel sunumunun tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.