Mustafa ÖZDEMİR

Akhisar Kasaba ve Köyleri Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (AKDER), gıda kermesinin açılış kurdelesini Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve eşi Nergis Hızlı kesti.

Kermesten elde edilecek olan gelirleri Akhisar’ın köylerinde ve kasabalarındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirten AKDER Başkanı Hasan Hüseyin Türkoğlu; “bizim derneğimiz köylerle alakalıdır. Köylerde fakir olan çocuklara yardım ediyoruz. Bunun yanı sıra evlenemeye gücü olmayan vatandaşlarımızı evlendiriyoruz, evini düzemeyen eşya alamayan vatandaşlara da eşya temin ediyoruz. Mesela kurban bayramı arifesinde birçok aileye ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli yardımlarda bulunduk. Bunun yanı sıra eğitim konusunda maddi olarak desteklenmesi gereken öğrencileri destekliyoruz. En belirgin faaliyetimiz öğrencilere burs vermektir. Özellikle köy ve kasabalardaki öğrencileri bu sene buradaki yurtlarda barındırıyoruz ve çeşitli ihtiyaçları karşılanıyor. “dedi.

13 Kasımda başlayan Paşa Mahallesi 30 Sokak (Türk Telekom Müdürlüğü karşısı) adresindeki kermes 21 Kasım tarihine kadar sürecek.