Akhisar Belediyesi öncülüğünde kurulan ve Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün destekleriyle faaliyet gösteren Sanat Atölyesi Ahşap Hediyelik Eşya Atölyesi Sergisi açıldı. Yüzde 70’inin engelli kursiyerlerin yer aldığı atölyedeki öğrenciler 2 buçuk ayda 500 eser meydana getirdi.

Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem, TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulunda Akhisar´ı Temsil eden Nefise Şükran Füzün, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu, Akhisar Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Cem Bayrak, AK Parti Akhisar Kadın Kolları Başkanı Arzu Kokaz, Sanat Atölyesi Öğreticileri, öğrenciler ve ziyaretçiler eşliğinde serginin açılış kurdelesi kesildi.

Kursiyerlerin yüzde 70’inin engellilerden oluştuğunu ifade eden Ahşap Hediyelik Eşya Atölyesi öğreticisi Murat Dalca; “Bu kursumuz 2 buçuk aylık Akhisar Halk Eğitim Merkezi Ahşap Hediyelik Eşya kursudur. Takriben 2 buçuk aylık öğrencilerimizin hazırladığı ürünlerdir. Genelde öğrencilerimizin yüzde 70’i engellidir. Bizler artık onlara engelli diyemiyoruz, engelsiz öğrencilerimizin ürettiği hediyelik eşyalardır. Genelde Akhisar’ımızı tanıtacak, hediyelik eşyalar yapmaya çalışıyoruz. En ağırlıklı ürünlerimiz at arabası, oyuncaklar ve bir çok çeşit sergimizde yer almaktadır” dedi.

Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesinde 20 kategoride binlerce Akhisarlıların sanatla uğraştığını dile getiren Başkan Yardımcısı Ali Velestin; hedeflerinin daha çok Akhisarlıya ulaşarak sanat şehri Akhisar’ın temellerini sağlamlaştırma olduğunu ifade etti.