Akhisarpress.com

 

Akhisar Belediyesi, Esnaf Odaları ve Sivil Toplum Örgütlerinin ortaklaşa katılımı ile yapılan Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Bugünde ilk olarak Akhisar Eski Kasap Hali önünde ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde 1000 kişilik helva dağıtıldı.


Programda konuşma yapan Akhisar Bakkallar ve Benzerleri Odası Başkanı Zafer Kara konuşma yaptı. Başkan Kara, “Ahilik programına uygun olarak bugün de burada lokantalar odası ,belediyemizin hem de esnaf odalarımızın desteğiyle irmik helvası dağıtıyoruz. Ölmüşlerimizin ruhuna nail olsun diyoruz” dedi. 


Program çerçevesinde Akhisar Belediye Fuaye salonunda Ahilik haftası ile ilgili Akhisar’da Eski esnaf ve sanatkarlara ait fotoğraf sergisi açıldı. Sergi, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve çok sayıda oda başkanının katılımları ile açıldı. 


Sergi açılışında konuşma yapan Akhisar Manifaturacılar Odası Başkanı Ruhşen Üren, “ Değerli katılılmıcılar her yıl kutladığımız Ahilik haftası nedeni ile burada toplanmış bulunmaktayız. Sergimiz Eski Akhisarlı Esnaf ve Sanatkarlarımızın bulunduğu fotoğraflardan oluşmaktadır.” Dedi. 

 

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise konuşmasında Ahiliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Hızlı, “Değerli misafirler, Ahilik gerçekten kaybedilmemesi gereken ve toplumu ayakta tutan çok önemli bir değerdir. İnşallah bizde birazdan bu değerleri bugünlere getiren eski Esnaflarımızın fotoğraflarını göreceğiz. Hepiniz hoş gediniz” dedi.