01-09 Eylül 2013 tarihleri arasında Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gerçekleştirilen “All The Colors Of The Rainbow” adlı Avrupa Komisyonu Gençlik Programı kapsamında düzenlenen Gençlik Değişimi Projesi’ne Türkiye’yi temsilen Akhisar Avrupa Gençlik Merkezi katılırken, Polonya, Estonya, Kosova, İtalya ve Bosna- Hersek’te projenin diğer ortakları olarak yer aldı.

Akhisar Avrupa Gençlik Merkezi Başkanı Merter KIRKMALI Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenledikleri “All The Colors Of The Rainbow” adlı gençlik değişim projesi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Toplumdan dışlanmış, farklı kesimlerden zihinsel ve bedensel engelli gençlerin topluma kazandırılması ve onlara karşı duyulan önyargıları yıkmak amacıyla Arnavutluk’un başkenti Tiran’da bulunduğumuz süre boyunca gerek atölye çalışmaları gerekse şehir içindeki çalışmalarımızla yerel halkın bu duruma dikkatini çektik ve elimizden geldiğince farkındalık uyandırmaya çalıştık. Atölye çalışmalarımızı, toplumdan dışlanmış zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerin okuduğu bir okulda gerçekleştirdik. Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelip Tiran’da buluşan gençler olarak şehir merkezindeki bir okulda dış cephe boyaması ve bahçe düzenlemesi gibi çalışmalar dahil olmak üzere, imkanlarımız doğrultusunda şehirdeki gençlere eğitim ve öğretim amaçlı yardım eli uzattık. Geleceğe yönelik olarak, tüm Dünya’da bu gençleri topluma nasıl kazandırabileceğimizi somut fikirler üreterek ifade ettik. Şehir merkezindeki çalışmalarımızda ise, yine Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen gençler olarak farklı gruplara ayrılıp yerel halka, ev sahibi kuruluştaki genç arkadaşların da yardımını alarak zihinsel ve bedensel engelli gençlerin toplumdan dışlanmaması hakkında Arnavutça, İngilizce ve Türkçe mesajların bulunduğu broşürler dağıttık. Ülke tanıtımlarının yapıldığı kültür gecesinde Akhisar Avrupa Gençlik Merkezi Üyeleri Serhat ADAGÜLÜ, Merve KARADAŞ, Salih KOCAMAN, Elif ÇELİK ve Zafer DİBEKALAN’dan oluşan Türk ekibi olarak ülkemizi ve de Akhisar’ı tanıtırken, Akhisar Belediyesi’nin katkılarıyla açtığımız stantta Akhisar’a ait broşür ve kitapçıklara yer verirken, Akhisar’a özgü zeytin ve zeytinyağını da tüm katılımcılara tattırdık. İnsanları bir yandan geniş Türk kültürüyle eğlendirirken diğer yandan da Akhisar’ı sevdirdik. Gece sonunda ülkemiz Türkiye ve şehrimiz Akhisar adına aldığımız mesajlar çoğunlukla olumlu ve övgü doluydu. Ayrıca çalışmalarımız boyunca projenin amacı ve programına sadık kalmamızdan ötürü hoşnut kalan ev sahibi ekibin de güvenini ve saygısını kazandık. Sadece ev sahibi ülke değil diğer ülkelerden de gelecekteki proje çalışmalarında işbirliğimizin devam etmesini temenni eden dileklerle ayrılıp ülkemize yeni ortaklıklarla geri döndük.” Dedi.

Türkiye’ye döner dönmez Akhisar’da gerçekleştirecekleri “Aşure Günü” adlı projenin çalışmalarına da son sürat devam ettiklerini belirten Akhisar Avrupa Gençlik Merkezi Başkanı Merter KIRKMALI; 12-20 Ekim 2013 tarihleri arasında Akhisar İlçesi'nde aynı kazan etrafında toplanacak olan 7 farklı Avrupa ülkesinden (İtalya, Litvanya, Polonya, Romanya, Estonya, Bulgaristan ve Slovenya) 18-25 yaş arası 40 gencin kendi ülkelerinden getirecekleri farklı malzemeleri aynı kazana atması ile aşure yapacaklarını, yapılan aşurenin yine 7 farklı Avrupa ülkesinden gelen gençler tarafından sokak sokak dolaşılarak halka dağıtılacağını ifade ederken, Akhisar Avrupa Gençlik Merkezi’nin etkinlik ve projelerine katılmak isteyen gençlerin Facebook(www.facebook.com/AGMEYC) ve Twitter’dan(www.twitter.com/AGMEYC) Akhisar Avrupa Gençlik Merkezi’ni takip edebileceğini belirtti.