Akhisar Folklor Eğitim Merkezi (AFEM)’nin,  Akhisar Halk Eğitim Merkezi A.S.O.’nun desteği ile Gazi- A. Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulunda ve Ülkü İlköğretim Kurumunda açmış oldukları halk oyunları yaz kurslarına ilgi büyük. 

Akhisar Halk Eğitim Merkezi A.S.O.’nun desteği ile açılan kurslar tamamen ücretsiz olup, gençlerin kendi kültürlerini boş zamanlarında öğrenmelerine ve kendilerini geliştirmelerine fırsat tanıyor. AFEM Dernek Başkanı aynı zamanda da Halk Oyunları Antrenörü olan Samet Gögen, kurslara 147 öğrencinin katıldığını, kurslara katılan öğrenci potansiyelinden de memnun olduğunu dile getirdi. Bu tür faaliyetlere destek veren Akhisar Halk Eğitim Merkezine de teşekkürlerini iletti. Bundan sonra Akhisar da gençler için hem sportif faaliyetlerde hem de kültürel faaliyetlerde Akhisar Halk Eğitim Merkezi ve yerel yönetimle el ele vererek çalışacaklarını, gençlerin daha donanımlı ve daha bilgili yetişmeleri için dernek olarak ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini söyledi. 

Akhisar da Harmandalını bilmeyen kalmayıncaya kadar da mücadele edeceklerini söyleyen Samet Gögen, yerel yönetimin şimdiye kadar verdikleri desteklerinden dolayı memnun olduğunu bundan sonra büyük projelerin olduğunu ve bu projelere de desteklerinin devam edeceğine inandığını söyledi.

Kurs bitiminde kursiyerlerin öğrendiklerini sergileye bilecekleri bir gece düzenleyeceğini söyleyen Samet Gögen, minik adımları, kocaman yürekleri ile özveriyle uğraştıkları bu işte kendi kültürlerini hem öğreniyorlar hem de yaşatıyorlar. Bu yüzden onlara alkışlarınızla destek vermeye bekliyoruz, dedi.