Akhisar’da Sivil Savunma ve Deprem Haftası nedeniyle Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki yaklaşık 500 öğrenciye AFAD ve UMKE ekipleri tarafından deprem ve yangın tatbikatı eğitimi verildi.

AFAD ekipleri, okul spor salonunda öğrencilere sunum eşliğinde bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi. Manisa’nın birinci derece deprem bölgesinde olduğunu belirten Manisa AFAD Şube Müdürü Güray Karakaya, öğrencilere deprem anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verdi.

Bilgilendirme eğitimi sonrasında AFAD ve UMKE ekipleri tarafından yangın ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta, yaşanan deprem sonrasında çalan siren ile öğrenciler öğretmenlerinin kontrolünde okulun bahçesine çıktı. Senaryo gereği mahsur kalan bazı öğrenciler ise AFAD ekipleri ve arkadaşları tarafından yaralı taşıma yöntemleri uygulanarak okul dışına çıkartılarak UMKE ekiplerine teslim edildi. Ardından AFAD ekipleri, okulda mahsur kalan öğrencilerin ikinci kattan halat yardımıyla indirilmesini sağladı.

Deprem tatbikatı ardından olası bir yangına müdahale konusunda öğrenciler ve öğretmenler uygulamalı olarak bilgilendirildi. 
(HŞ-ED)