Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Derneğimiz 22.09.2006 tarihinde herkesin engelli adayı olduğu ve sevgiyle bütün engellerin aşılabileceği düşüncesiyle kurulmuş olup; Allah’ın topluma birer emaneti olan engellilerimiz için 13 yıldır ilk günkü aşkla engellilerimizin daha sağlıklı, mutlu, huzurlu, sosyal ve kendine güvenen bireyler yetişmesi için çalışıyoruz.

Topluma düşen, hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını bilerek, engellilerimize hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkanları sunmaktır. Engellilerimiz spor, sanat, edebiyat, sivil toplum, siyaset, kamu ve iş dünyası gibi hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarılarla, azim ve kararlılıklarıyla hepimize örnek olmaktadırlar.
Engellilerimizin sadece belirli günlerde anılması yerine 365 gün boyunca, toplumun, hayatın içinde var olması, herkesle birlikte tüm haklardan ve imkanlardan faydalanabilmeleri için büyük bir duyarlılık örneği göstererek 2 adet manuel tekerlekli sandalye bağışlayan yüce gönüllü ailemize çok teşekkür ederiz.

"ASIL ENGEL; FİZİKİ ENGELLER DEĞİL KALPLERDEKİ ENGELLERDİR." felsefesiyle bütün engellilerimizin ve engelli beyinlerin 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını ve hayatın bütün zorluklarına yılmadan göğüs geren, ulu bir çınar gibi dimdik ayakta duran annelerimizin ve yüreği annelik hisleriyle dolu tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyoruz.
ABZED YÖNETİM KURULU