8 Mart Kadın Dayanışma Grubu, Şehit Yzb. Necdi Şentürk Belediye Parkı içerisindeki Park Kulüp’te yaptığı basın açıklamasında siyasetçilere ve kamuoyuna seslendi.

8 Mart Kadın Dayanışma Grubu adına basın açıklamasını yapan Hilal Tınmaz’a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Adayı Dr. Tur Yıldız Biçer de eşlik etti. 2014 yerel seçimlerinden önce siyasi partilere ve kamuoyuna seslenen 8 Mart Kadın Dayanışma Grubu Belediye Başkanlığında ve Meclis Üyeliğinde kadın aday göstermeyene destek verilmeyeceğini bildirmişti. 2015 Genel seçimlerinden öncede Kadın Milletvekili Adayı göstermeyenlere destek olunmayacağını ve siyasi partilere kadın haklarına önem vermeleri gerektiğini bildirdiler. 

Yaptığı basın açıklamasında Hilal Tınmaz; “8 Mart Kadın Dayanışma Grubu” olarak kadınlarımızın gerek iş hayatında, gerekse siyasette, gerekse toplumsal yaşamda ikinci sınıf vatandaş olarak algılanmasına artık dur demek ve kadınlarımızın diğer alanda dayanışma içerisinde olabileceğini gösterebilmek, desteklemek için çalışmaktayız.

Kadınlarımıza yönelik yerel seçim öncesinde yaptığımız çalışmalar ile kadınlarımızın Belediye Başkanlığında, “Kadın aday göstermeyen partiye oy yok” diyerek binlerce kadına ulaşmıştık.

Akhisar da yaşayan farlı yaşlarda, farlı mesleklerde ve farklı alanlarda gönüllü olarak, hiçbir ayrımcılık gözetmeden bir araya gelmiş kadınlar olarak 2015 genel seçimlerinde Akhisar ve Manisa’dan kadın adayların TBMM gitmesi gerektiğini ve bunu başaracağımızı 01.11.2014 tarihli basın açıklamamızla kamuoyuna deklere etmiştik. Bu amaçla 01.11.2014 tarihinden itibaren Akhisar ve mahallerinde, işyerlerinde, tarlalarda kadının bulunduğu her alanda çalışma yürütmekteyiz. Özellikler anket ve bilgilendirme çalışmamız 01.06.2015 tarihine kadar devam edecek olup genel seçim öncesi tüm kamuoyuna sonuçları açıklanacaktır.

HALKIN VEKİLLERİNİ KADINLAR BELİRLEYECEK

Özelde Akhisar, genelde tüm ülke ki kadınların soru, soru ve önerilerinin meclise taşınması için partileri kadın adaylar göstermeye ya da kadın sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme alacak programlar geliştirmeye davet ediyoruz.

“Ülkenin yarısı Kadınsa, Meclisin de yarısı kadın olmalı” diyoruz ve bunu başarıncaya kadar bu ülkede yaşayan her kadına ulaşılması gerektiğini, her kadının kendi mücadelesini vermesi gerektiğini yeniden belirtiyoruz.
“Sorunun parçasıyız, Çözümünde parçası olmak istiyoruz” diyerek aşağıda ki taleplerimizin takipçisi olduğumuzu bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz. 

Bizim birbirimize ihtiyacımız var…

TALEPLERİMİZ
1 – 8 Mart resmi tatil olmalı,
2 – Kadın Bakanlığı kurulsun,
3 – Çalışan kadınlara Mobbing uygulamasına son verilmesi, güvenceli çalışma ortamı sağlansın, 
4 – Ev kadınlarımız sosyal güvenceye kavuşturulsun,
 5 – Engelli kadınlarımıza engelsiz kentler yaratılsın,
6 – Mağdur durumda olan kadınlarımıza, Fiziki, Psikolojik ve Ekonomik destek alanları yaratılsın,
 7 – Kırsal kesimdeki ve geçici tarım işçiliği yapan kadınlarımız sosyal güvenceye kavuşturulsun
Bu ülkede yaşadığımız ortak sorunlara karşı ortak çözümler üretmek isteyen bütün kadınlarımızı bizlere destek olmaya çağırıyoruz.” Dedi.
Basın açıklamasının ardından CHP Manisa Milletvekili Adayı Dr. Tur Yıldız Biçer’e 8 Mart Kadın Dayanışma Grubunun yapmış olduğu çalışma sonucunda elde ettikleri istatistiki veriler ve taleplerin dokümanları verildi.

DÜNYA İŞİNİN %60’INI KADINALR YAPIYOR AMA DÜNYA MAL VARLIĞININ %99’U ERKEKLERİN

CHP Manisa Milletvekili Adayı Dr. Tur Yıldız Biçer yapılan basın açıklaması ve Kadınların talepleri hakkında toplantıyı hazırlayan ve önemli verileri kendisi ile paylaşıldığı için teşekkürlerini ileten Biçer; “Emekten, Barıştan, Özgürlükten, Eşitlikten yana bütün kadınlarla sonuna kadar yan yana omuz omuza el ele olabildiğimiz sürece, bu muhafazakar, geri kafalı, kadını ikincilleştiren,  ötekileştiren ve hem iş hayatında hem sosyal hayatta kadının hiçbir zaman eşit planda olmasına engel zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğim. Birkaç çarpıcı verileri de sizlerle paylaşmak istiyorum. Dünyanın bütün işlerinin %60’ını kadınlar yapıyor aslında arkadaşlar. Dünyanın bütün işlerinin %60’ını biz yapıyoruz, toplumun nüfusun %50’siyiz, işlerin %60’ını yapıyoruz ama dünya gelirinin %10’una sahibiz. Dünya mal varlığının %1’ine sahibiz. Yani bu rakamlar herhalde ne kadar çarpıcı olduğunu sorunu ortaya koyuyor diye düşünüyorum. Dünyadaki işlerin %40’ını erkekler yapıyor, dünya gelirlerinin %90’ına sahipler, dünya mal varlığının da %99’ına sahipler. Kesinlikle üreten biziz, yaşamında %50 içerisinde biz olmak istiyoruz. Tabi ki %50 kadınlar olarak mecliste olmak istiyoruz. Sonuna kadar Manisalı kadının Ankara deki sesi-soluğu olacağım, kadın mücadelesinin gerekirse tek kişi kalsa bile tek temsilcisi ben olacağım. Buna söz veriyorum. Sonuna kadar sizinle olacağım.”dedi.