Akhisar Tenekeciler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası yeni çıkan kanun gereği ismini değiştirdi.

Akhisar da 1953 yılından bu yana hizmet veren ve 116 üyesi olan Tenekeciler ve Sıhhi Tesisatçılar Esnaf Odası yaptığı olağan üstü genel kurul toplantısında hazirun listesine göre 101 üyesine isim değişikliği için başvurdu. Yapılan esnaf şurasında alınan karara göre 250 üyenin altında olan odaların kapanmasını ön gören yasa neticesinde isim ve içerik değişikliğine giden Tenekeciler ve Sıhhi Tesisatçılar Esnaf Odası, yeni ismine göre Yapı Sanatları ve Esnaf Odası olarak isim değişikliğini gerçekleştirdi.

Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yapılan olağan üstü genel kurulu toplantısı saat: 14.00 da birçok üyenin katılımı ile gerçekleşti. Olağan üstü genel kurul toplantısı Tenekeciler ve Sıhhi Tesisatçılar Esnaf Odası Başkanı Tahir Memişler’in sunduğu öneri ile başladı. Aynı zaman da Tahir Memişler gerçekleşen olağan üstü genel kurulun tüm üyelere ve esnaflara hayırlı olması temennisinde bulunurken, genel kurula katılan tüm oda başkanları ve üyelere de teşekkürlerini iletti. Tahir Memişler’in genel kurula, Divan Başkanlığı için Manisa Birlik Odaları Birlik Başkanı Hasan Geriter, Divan Başkan Vekilliği için Akhisar Lokantacılar Oda Başkanı Adem Duman, Katip Üyelikleri için de Hüseyin Tezcan ve Hasan Hüseyin Kahya sundu. Öneriye göre genel kurulda yapılan oylama sonucunda kabul edildi.

Divan’ın oluşmasından sonra gündem maddelerine göre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından da başkanlık divanına tutakların imzalama yetkisi verilmesi oylanarak kabul edildi. Diğer bir gündem maddesine göre de odanın isim değişikliği yapılarak “Akhisar Yapı Sanatları Esnaf Odası” isminin değişilmesi oy birliği ile kabul edildi. Son olarak dilek ve temenniler bölümünde Madeni Eşya Federasyonu Genel Başkanı Özcan Saraçoğlu küçük bir konuşma gerçekleştirdi. Saraçoğlu konuşmasında; “Kasım ayında esnaf şurası yapıldı. Bazı yetkiler bizde yok. Bizim esnafımızın defterini neden noter onaylasın. Bizim mührümüzden farkı yok. Aynı yetkiler bizde de var ama ne yazık ki kullanamıyoruz. Bunları alabilirsek üyelerimize hizmet etmiş oluruz. Bazı haksızlıklarında önüne geçmiş oluruz. Biz tüm esnaf arkadaşlarımıza söz vermiştik. LPG’li araçların sızdırmazlık ruhsatını biz verecektik. Yetkiyi aldık ama yetmedi. 17020 standardını almamız lazım onu da aldık mı tüm il ve ilçelerde yapma yetkisi bize geçecek. Bu yetkiyle esnaf odalarımızın gelir kaynağı da artacak. Bu sızdırmazlık raporunu Makine Mühendisleri odası veriyor. Tüm işi biz yapıyoruz ama kaymağını Makine Mühendisleri odası yiyor. Bu gerçekleştiği an büyük bir kaynak sağlanacak. Demircilerimize de standart getirmek istiyoruz. Sıhhi tesisatçılar odalarında isim değişikliği yapan 4. İsim Akhisar oldu. Kasım ayındaki şuradan istediğimiz yasa da geçerse demir doğramada da standartları getirmeyi düşünüyoruz. Her esnaf yaptığı işinde farklı fiyat veriliyor. Kimse yapılan işin hesabını bilmez. Bizde buna gerekli standartları getirmeyi düşünüyoruz. Hem fiyat açısından hem de yapılan işin malzemesi bakımında, yaptığınız kongrenin herkese hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Yapılan Olağan Üstü Genel Kurul toplantısına, Madeni Eşyalar Federasyonu Genel Başkanı Özcan Saraçoğlu, Manisa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili ve Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, Turgutlu Demirciler Esnaf Odası Başkanı Selahattin Tekindağ, Akhisar Tenekeciler ve Sıhhi Tesisatçılar Esnaf Odası Başkanı Tahir Memişler, Akhisarlı Esnaf odaları Başkanları ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı temsilcileri Haydar Aydemir ile Hasan Günbak katıldılar.

Akhisar Yapı Sanatları Esnaf Odasının kapsadığı meslek birlikleri;

1 – BAHÇE DÜZENLEME, PEYZAJ İŞLERİ, TOHUM, FİDAN, ÇİÇEK ALIM VE SATICILIĞI

2 – BOYACILIK (İNŞAAT)

3- BRİKET, TUĞLA, BÜZ  VE KARO İMAL VE SATICILIĞI

4 – ÇATI OLUĞU VE YAĞMUR BORUSU İMAL VE SATICILIĞI

5 – ÇATI YAPIMCILIĞI VE ÇATI AKTARMA İŞLEMLERİ

6 – DEKORASYONCULUK VE KARTONPİYERCİLİK

7 – DIŞ CEPHE KAPLAMACILIĞI

8 – DOĞAL GAZ TESİSATÇILIĞI

9 – DÖŞEMECİLİK (MARLEY, FAYANS, SERAMİK, KARO, MERMER, GRANİT V.B.)

10 – DUVARCILIK

11 – ENKAZCILIK VE YIKIMCILIK

12- HAFRİYATÇILIK (KAZI İŞLEMLERİ)

13 – İNŞAAT MALZEMELERİ İMAL VE SATICILIĞI

14 – İNŞAAT DEMİRCİLİĞİ

15 – İNŞAAT KALIPÇILIĞI

16 – İNŞAAT TAŞERONLUĞU

17 – JAKUZİ MONTAJ VE TAMİRCİLİĞİ

18 – KUM, ÇAKIL OCAĞI İŞLETMECİLİĞİ

19 – KUYU VE SONDAJCILIK

20 – MERDİVEN, ÇİT, MERDİVEN VE BALKON KORKULUKLARI İMAL, MONTAJ VE SATICILIĞI

21 – MEZARCILIK

22 – MOZAİKÇİLİK VE ŞAPÇILIK

23 – Plastik Doğrama Ve Satıcılığı

24 – SIHHİ TESİSAT MALZEMELERİ İMAL VE SATICILIĞI

25 – SIHHİ TESİSATÇILIK

26 – SIVACILIK

27 – ŞÖMİNE, BARBEKÜ VE BACA YAPIMCILIĞI

28 – TAŞÇILIK

29 – TOPRAKTAN MAMUL İNŞAAT MALZEMELERİ İMAL VE SATICILIĞI

30 – ÜSTÜBEÇ İMAL VE SATICILIĞI

31 – YAPI YALITIMCILIĞI (ISI, SES, SU)