2 gün önce  Trap atışları ve Açık Satranç Turnuvasının yapılmasından sonra, 558. Akhisar Çağlak Festivalinin resmi açılış töreni Şeyhisa Camiinde  kuran-ı kerim okunması ve dua ile başladı.

İkindi namazı sonrası, resmi tören Şehsadeler Belediye Mehteran ekibinin gösterileri ile başladı. Şeyhisa Hazretlerinin vasiyetinin okunmasından sonra, Şeyhisa Mahallesi muhtarı  Zarif Süzgün, Belediye başkanı Salih Hızlı, Vali  Mustafa Hakan Güvençer birer konuşma yaptılar. Gelen kutlama telgraflarının okunmasından sonra Bosna Hersek, Travlink Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencilerinin ilahileri törene katılanlarca alkışlandı. Kuran-ı Kerim okunmasından sonra  ilçe müftüsünün duası ile resmi açılış töreni sona erdi. Protokol konuklarına keşkek, zerde ve helva ikramı yapıldı. Törene katılan  mahalle sakinlerine de günün Çağlak festivali için hazırlanan helvalar dağıtıldı.  

Resmi Açılış törenine Vali Mustafa Hakan Güvençer,Kaymakam Kaan Peker, Milletvekili Uğur Aydemir, İlçe daire amirleri, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum örgütü yöneticileri, ve mahalle sakinleri katıldılar.  

2 yıl  terör ve şehitler nedeniyle, sadece 1’er gün  kutlanan  Akhisar  Çağlak Festivalinin 558’incisi bir hafta boyunca sürecek 21 Mayıs Pazar günü sona erecek.  Çeşitli etkiliklerin yapılacağı festivalde Mazhar, Fuat, Özkan, Hüsnü Şenlendirici ve Havva Karakaş, ve Gençlik  konserleri var. Ayrıca Akhisar Belediye Sanat Atölyesinde yıl boyu süren kurslarda yapılan eserler sergilenecek. masterler futbol turnuvası, Zeytin yağlı yemek yarışması, Biriç turnuvası, festivalin son günü cirit, değnek oyunları, yağlı pehlivan güreşleri yapılacak.

Akhisar Çağlak Festivali 558. Yıl önce, eğitimini Bursa, Ankara, Kayseri’deki tamamladıktan sonra, Akhisar’a dönen Şeyh İsa Hazretlerinin Çağlak mevkiinde karşılanması ile başlayan etkinlikler bu yıllara kadar aralıksız sürüyor.  Şeyh İsa Hazretleri ve oğlu İlyas’ın mezarları Şeyh İsa camiinde bulunuyor.