Akhisarpress.com - Bu yıl 554.’sü düzenlenen Akhisar Çağlak Festivali’nin resmi açılış töreni Hüsnü Kahraman Gölet Tesislerinde düzenlenen programla yapıldı.

Resmi açılış törenine Manisa’nın yeni valisi Abdurrahman Savaş, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Manisa CHP Milletvekili Özgür Özel, Malatya Milletvekili Veli Ağababa, AKP Milletvekili Uğur Aydemir, CBÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Ali Çelik,Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Bosna ve Makedonya’dan gelen konuklar, İl ve İlçe daire amirleri, İl Genel ve Belediye meclis üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum örgütleri yöneticileri, ve Akhisarlılar katıldı.

İki gün önce Trap atışları, 22. Çağlak Satranç Turnuvası ve Belediye Çocuk Korosu konseri etkinlikleri ile start alan , 554. Akhisar Çağlak Festivali Şeyhisa Camiinde Anma Töreni Manisa Mehteran Takımının ilahileri ve marşları ile başladı.

Hüsnü Kahraman Kültür Parkı içinde Gölet Tesisleri önünde yapılan resmi açılış töreni Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Belediye Halk Oyunları erkek ve kız ekiplerinin gösterilerinden sonra Belediye Başkanı Salih Hızlı Çağlak Festivalinin günümüze kadar gelişi hakkında, Akhisar’ın tarihi,sanatı, kültürü, ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu. Kaymakam Kamil Köten, törene katılan milletvekilleri CHP’li özgür Özel, AKP’li Uğur Aydemir ve Manisa’nın yeni valisi Abdurrahman Savaş’ın konuşmalarından sonra Festivalin açılış kurdelesi kesildi. Belediye Sanat Kulübünün el sanatları sergisinin kurdelesi fiyongu çözüldü. Sergide eserleri yapan kursiyerlerle hatıra resimleri çekildi. Akhisar Nostaljik Futbol resimleri sergisi gezildi.
2 Haziran Pazar günün kadar çeşitli etkinliklerle sürecek olan 554. Akhisar Çağlak Festivalinin ilk gününde sahne Sertap Erener sahne aldı.