5 yaşındaki Yekta Nehir Budak,  Ocak ayında Bursa’da  katledilen 22 yaşındaki annesi Nuran Dutlu’nun  resmi ile  anneannesi  Hediye Görmüş ile birlikte  “Kadın Cinayetlerine Hayır” yürüyüş  ve eylemlerine katılıyor.

 “25 Kasım  Kadına Şiddete Karşı  Uluslar Arası Mücadele  ve Dayanışma Günü” nedeniyle, Akhisar 8 Mart Kadın  Dayanışma Gurubu  ile  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun ortaklaşa düzenlediği yürüyüş v e oturma eylemine yüzlerce kadın ellerinde pankartlar, kızlarını, annelerini cinayetlere kurbanlarının resimlerini taşıyanların katıldığı yürüyüşün en önünde  elinde annesinin resmi ile yürüyen  5 yaşındaki  Yekta Nehir Budak, “Beni annemden  ayıran öldürenlerin hapislerde çürümesini istiyorum” derken, Anneanne, “Kızımın,  Bursa’da 14 bin lira parası, bilgisayarı,cep telefonu  için vahşice öldürüldü. Torunuma annesinin trafik  kazasında  kaybettiğimizi söyledim. Kızımın katilleri yakalandı. Yargılanıyorlar. Belki yanlış ama torunumu bırakacak hiçbir yerim yok. Benim arkamdan ağlıyor ve peşimden geliyor. Kadın cinayetleri için yapılan eylemlere katılmayı kızıma karşı adeta bir borcum olarak görüyorum.” Dedi.

Akhisar Şehit Teğmen Tahir ün Caddesi başında yüzlerce kadın ellerinde cinayete gidenlerin resimleri ve değişik pankartlarla yürüyüşe geçtiler.  “Tacize Hayır”, “Şiddete Hayır” “Çocuk Gelinlere Hayır”, “ Mobinge Hayır”, “İşsizliğe Hayır”, Hükümet Uyuma, Erkekleri Koruma”, Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek” “Erkekler Vuruyor, Yasa Koruyor”, Bağır Duyulsun Şiddet Son Bulsun”, “Kadın Cinayetlerine indirim Yok”, Kadın, Yaşam, Özgürlük”, “Kadınlar Sokağa, Dayanışmaya”, “asla Yalnız Yürümeyeceksin” sloganları eşliğindeki yürüyüşte,  Akhisar Değişim Tiyatrosu Elamanları Kadir Barut ile  Gamze Vardar ve Fatma Şahin ellerinde,”PARASINI VERDİM. ALDIM KİME NE” Erkek Yaş=70 Çocuk Yaş=13,  “ 12 SAAT ÇALIŞIR.3 BEBEK YAPAR.12 SAAT EV İŞİ YAPAR. SESİNİ BİLE ÇIKARAMAZ. YAŞASIN KADINLAR” yazılı pankartlar  ile yürüşün önünde durdular ve alkışlandılar. Yürüyüşe katılanlara Özel Doğuş Hastanesi personeli  kırmızı karanfiller verdiler. Yürüyüş Hükümet Konağı önünde  basın açıklamasının okunması ile  30 dakikalık oturma eylemi ile sona erdi.