Eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2020 Stratejisi hedeflerine uygun olarak farklı sektörler arasında işbirliğini teşvik eden daha etkili araçlar sunmayı amaçlamayan Erasmus+ KA219 projesi kapsamında 5 ülkeden öğretmenler Akhisar’da buluştu.

Proje kapsamında Akhisar Kolejinin misafiri olan İspanya, Yunanistan, Bulgaristan, Polonya ve Romanya’dan gelen öğretmenler Şebnem Çakatay, Uluslararası proje sorumlusu İlknur Tercan ve Akhisar Koleji İlk Öğretim Kurumları Müdürü Ali Rıza Perese, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti.

Projeyi anlamlı ve değerli bulduğunu belirten Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Eğitim konusunda bir deneyim paylaşımı yapmak için Akhisar’a gelen öğretmenlerin burada oluşu bizleri mutlu etti. Bu tür deneyim paylaşımları evrensel olarak hepimizin ortak değerlerini daha iyi anlamamız ileride tespit etmemiz anlamında da çok önemli ve değerli buluyorum. Bu konuda özellikle Akhisar Kolejimize de çok teşekkür ediyorum. Akhisar’ın ne kadar kadim bir şehir olduğunu da mutlaka fark etmişsinizdir. Burada tüm insanlık değerlerinin yaşatıldığını burada görmeniz mümkündür. Sizlere ait bir çok değerleri de şehrimizde göreceksiniz. Onlar bizim emanetimiz ve sorumluluğumuz altındadır ve bunlara bütün insanlık adına iyi bakmaya çalışıyoruz” dedi.

Ziyaretin ardından 5 ülkeden gelen temsilciler Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya ülkelerine özgün hediyeler takdim ederken, Belediye Başkanı Salih Hızlı ise Akhisar’a özgün zeytin ve zeytinyağı şiltlerinden takdim etti.