Akhisarlıların çok yakından tanıdığı, 40 yıl “Çınar Kitapevi” nin  sahipliğini yapan Osman Çınar’ı yazdığı “Dördüncü Cemre” şiir kitabının imza gününde dostları kuyruğa girip kitaplarını imzalattılar.

Osman Çınar İlk imzaladığı kitabı, 40 yıl önce  açtığı dükkanı “Çınar Kitapevi” inden ilk sattığı kitabı alan kişi  merhum Zülfikar Abaka’nın eşi Tülin Abaka’ya  verdi. İkinci imzaladığı kitabı Orta Okul öğremeni merhum  Ahmet Uşaklıgil’in kızına verdi. Osman Çınar 8 Mayıs “Anneler Günü” nedeniyle öğretmenler yetiştiren emekli öğretmen Nevin Dağlı’ya’da tüm anneler adına çiçek verdi.Çok seveni olan Osman Çınar’ın 5 saat  süren imza gününde,  masada ki tüm kitaplar tükendi.

Geçtiğimiz hafta yeni kurulan “Akhisar Kadın, Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği” nin tanıtım toplantısına katılan eski Milletvekili, gazeteci yazar Melda Onur’a da kitabını veren Osman Çınar, Akhisar Öğretmen Evindeki imza gününde yaptığı konuşmada, “Siz dostlarıma sonsuz teşekkür ederim. Beni yalnız bırakmadınız. Özellikle büyük saygı duyduğum  Nevin Dağlı öğretmenime, 40 yıl önce açtığım “Çınar Kitapevi” den  ilk  kitabı satın alan  merhum Zülfikar Abaka’nın  eşi Tülin Abaka ve  siz dostların  yıllar süren desteklerinize tekrar tekrar  teşekkür ederim. Yıllardır karalamaya çalıştığım şiirlerimi “Dördüncü Cemre” adında kitaplaştırdım. Anılarımı da yazmak istiyorum. Sevgili eşim, oğlum, kızım olan gelenim ve torunum ile sizlerle  varım. Sağ olun.” Dedi.

73 yaşındaki Osman Çınar, ilkokul tahsilini köyde, orta okul tahsilini Akhisar’da tamladıktan sonra, ailevi şartlar nedeniyle yüksek tahsilini yapamadı. Askerlik sonrası  çeşitli iş yerlerinde çalıştıktan sonra 1968 yılında  Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesinde Akhisar’ın ilk kitapevi “Çınar Kitapevi”ni açtı. Aynı yerde  2008 yılına kadar aynı yerde işini sürdürdü. 1977 yılında Güler hanımla evlendi. Bir yıl sonra  müzisyen olan oğlu Çağdaş dünyaya geldi. 2010 yılında  dede oldu. Osman Çınar, Akhisar’da sosyal etkinlikler içinde bulundu. Kitap sevgisini arttırmak için  küçük dükkanında, şiir okuma, kitap okuma yarışları düzenledi. İlk, Orta ve Lise öğrencilerinin  Osman amcaları olarak onların  ve Akhisarlıların sevgisi kazandı.