Manisa polisi bu sabah yaptığı operasyonla 1'i sivil toplam 31 emniyet mensubunu daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanların arasında ismi MİT tırları davasında da geçen Hatay Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Eyüp Karaçoban'ın da olduğu öğrenildi. Polislikten atıldığı öğrenilen Karaçoban'ın Soma'da bir akrabasının evinde yakalandığı öğrenildi.

Manisa merkez ve Soma, Salihli, Demirci, Sarıhanlı, Akhisar ve Turgutlu ilçelerinde, 6'sı da Aydın, Elazığ ve Bitlis'te düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındı. Manisa merkez ve ilçelerde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan T.S., Ü.T., G.U., A.E., R.E., A.Ç., M.B., R.B., E.A., A.K., M.K., L.F., G.A., M.Ç., A.Z., E.D., O.Y., H.K., H.Ö., M.A.G., B.E., O.Ç., S.G., M.A., A.P., E.I., E.K. sabahın erken saatlerinde Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolüne çıkarıldıktan sonra sorguları yapılmak üzere Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü'ne götürüldü.

SAVCI DA GÖZALTINDA

Uzun süre Manisa adliyesinde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Yusuf Kızıltuğ'da bu sabah gözaltına alındı. Kızıltuğ'un İzmir adliyesinde görevli olduğu ve işlemlerinin ardından İzmir'e gönderileceği ifade edildi.

Turgutlu'da gözaltına alınan iş adamlarının kimlikleri basınla paylaşıldı

İlçede iş adamlarına yönelik yapılan operasyonlarda Hasan Sami B., Hasan S., Salih S., Mehmet H., işletmeci Ümit S., Hüseyin D., Süreyya K., Coşkun E., Mustafa Oğuz B. ve Aktifsen sendika temsilcisi öğretmen Oktay A. gözaltına alınırken, çok sayıda iş adamı polis tarafından aranıyor. İlçede operasyonların başladığı günden itibaren 166 öğretmen, 57 emniyet görevlisi, 21 sağlık çalışanı, 2 vergi dairesi çalışanı ve 1 SGK çalışanı açığa alındı. Turgutlu İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Abbas D., polis memurlarından Mustafa B., Eşref A. ile Özgür M. savcılık kararıyla gözaltına alındılar. Açığa alınan polis memurlarından Melikşah P. ile Tabibi Ö. de görevlerine geri döndüler

Alaşehir'de de isimler basına verildi

Darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında geçtiğimiz cumartesi günü gözaltına alınan 27 kişi’den 19’u tutuklandı.Adliyeye sevk edilenler arasında yer alan Av. Ahmet B., Dr. Hasan Y., Dr. Hüseyin A., Eczacı Tamer T., esnaflar Mehmet Ö., Mehmet A., Abdullah A., Süleyman İ., Ali H., Muammer U., Musa Ü., Serkan S., Süleyman D., Alaattin U., Mustafa Y., Ersan K., Eşref K., Yüksel K. ve Veli K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan gıda toptancısı Hüseyin Y.’nin ise rahatsızlandığı için gözetim altında tutulduğu bildirildi.Alaşehir’de devam eden operasyonlar çerçevesinde adliyeye sevk edilen Av. M. Emin Ç., esnaf Erol C. serbest bırakılırken, muhasebeci Mustafa K. da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Soruşturma kapsamında Av. İlhan Özkan, Alaşehir Belediye Başkanının Danışmanı Sami Çeltikoğlu, esnaf Mustafa Gümüş ve Hüseyin Parlak ise hala aranıyor.