Akhisar Belediyesi, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün organize ettiği "27 Aralık Atatürk Kır Koşusu" okullar arası kros yarışmaları Akhisar Belediyesi önünde yapıldı. Şehir içinde yapılan "27 Aralık Atatürk Kır Koşusu" yarışmalarda zaman zaman trafik aksamaları oldu. Soğu bir havada yapılan yarışmalara ilçe genelindeki Ortaokullar ve Liselerden, küçükler, yıldızlar, gençler, büyükler ve 40 yaş üstü Masterler kategorisinde kız ve erkek takımları ile ferdi öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla Saat 10.00'da başlayan ve yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı "Atatürk Kır Koşusu" kros yarışmaları çok çekişmeli geçti. Atatürk Kır Koşusu kros yarışmaları İlkokul, ortaokul ve Liselerin katıldığı 300 öğrenci Atatürk için koştular.

Beden Eğitimi Öğretmeni Çağatay Özçelik'in sunuculuğunu yaptığı programda dereceye giren takım ve ferdi sporculara kupa ve madalyaları Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Akhisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay tarafından verildi.

                                       DERECELERE GİREN ÖĞRENCİLER

Küçük Kızlar Ferdi sıralama: 1. İrem Öztürk (Şehit Hasan Acar İ.Ö.O), 2. Müleyke Sayın (Mehmet Keskinoğlu İ. O.), 3.Nazife Tuncer (Şehit Hasan Acar İ.Ö.O )
Küçük Kızlar Takım Sıralaması: 1. Şehit Hasan Acar İ.Ö.O, 2. Dr. Tarık Sarı İ.O.) 3. Ülkü Ortaokulu

Küçük Erkekler Ferdi Sıralama:  1. Hüseyin Efe Ceyhan (Atatürk İ.O), 2. İsmail Eroğlu (Atatürk İ.O.), Çağrı Nurullah Penayır (Ülkü İ.O.)

Küçük Erkekler Takım Sıralaması: 1. Atatürk İ.O, 2. (Mehmet Keskinoğlu İ. O.), Ülkü İ.O.

Yıldız Kızlar Ferdi Sıralama:1.Yağmur Yıldırım (Yavuz Selim O.O.), 2. Beyza Us (Atatürk Ortaokulu), 3. Sibel Aktay (Atatürk Ortaokulu)

Yıldız Kızlar Takım Sıralama: 1. Atatürk Ortaokulu, 2. Ülkü İ.O., 3.Misak-ı Milli Ali Şefik A.O.

Yıldız Erkekler Ferdi Sıralama: 1. Mustafa Can Akbüken (Dr. Tarık Sarı O.O.), 2. Hasan Uzun (Misak-ı Milli Ali Şefik A.O.), 3. Ergül Kozu (Yavuz Selim O.O.)

Yıldız Erkekler Takım Sıralaması: 1. Dr. Tarık Sarı O.O.), 2. Atatürk Ortaokulu, 3. Yavuz Selim O.O.

Genç Kızlar Ferdi Sıralama: 1. Begüm Güner (Zeynep Gülin Öngör KML), 2. Meltem Şimşek (Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ) 3. Cansel Aydın (Zeynep Gülin Öngör KML)

Genç Kızlar Takım Sıralaması: 1. Zeynep Gülin Öngör KML, 2. Şeyh İsa Anadolu Lisesi, 3. Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Genç Erkekler Ferdi Sıralama: 1.Turhan Kaya (Kayhan Ergün Endüstri Meslek Lisesi), 2. Halil İbrahim Karayaz (Çağlak Anadolu Lisesi,), 3. Ömer Faruk Koç (Çağlak Anadolu Lisesi,)

Genç Erkekler Takım Sıralama: 1.) Çağlak Anadolu Lisesi, 2. Aliye İzzet Begoviç Anadolu Meslek Lisesi, 3. Kayhan Ergün Endüstri Meslek Lisesi,

Büyükler kategorisi Ferdi: 1. Nihat Sarıdağ, 2. İrfan Razlık, 3. Deniz Arıç-Onur Bostan

40 Yaş Masterler: 1. Kemal Esen, 2. Hakan Arıcı, 3. Kerim Doğru.