Akhisar Belediyesinin  Haziran ayı toplantısında, Büyükşehir Yasası gereği. Belde ve Köylerin ortak mallarından 288 adetinin satılmasına, 207 adedinin de kiraya verilmesine  karar verildi.

Belediye Başkan Salih Hızlı’nın başkanlığında olağan Haziran ayı toplantısının gündeminde 6 madde vardı. Yeni Büyükşehir yasası gereği belediyeye yeni verilen Norm kadroları, Kadastro Müdürlüğünün Palamut- Mecidiye Mahallesinde yapılacak Kadastro çalışmaları bilirkişi tespiti, İmar Evrakları, 2014 yılı Tarım Sulama sezonunda çiftçilere  ne şekilde ve ücretleri konulu maddeler AKP-CHP-MHP guruplarından oluşan meclis üyelerinin oybirliği ile geçti.

Soma’daki Maden Ocağındaki facianın açılacak davalar için “Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu” için Akhisar Cumhuriyet Baş Savcılığının talebi üzerine Akhisar’daki Bülent Ciğeroğlu Kültür salonunun, aylık kirası 4 bin lira olarak belirlenmesi de oybirliği ile kabul edildikten sonra, Belde ve Köylerin ortak  mallarının bir kısmının satılması ve kiralanması guruplar arasında uzun uzun tartışıldı. Bu madde için guruplar 10 dakika kendi aralarında tartıştıktan sonra, toplam 1858 adet olan taşınmazın 288’nin satılması, 207’ sinin kiralanması yetkisinin Encümene, Oy birliği ile karar verilmesi şartı ile kabul edildi.