113 üyeden 63 üyenin katıldığı genel kurulu saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Avukat Leyla Varış’ın divan başkanlığında yapılan genel kurul toplantısın da tek liste ile seçime katılan üyelerin oybirliği ile tekrar göreve getirildiler.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan 10 dönem  ve 20 yıldır başkanlığı yürüten  emekli öğretmen   Nursen İzmirlioğlu ; “Bugün yeni yönetim kurulu seçmek  ve verdiğiniz görev içinde yaptığımız çalışmaları sunacağız. Katıldığınız için ve su güne kadar yaptığınız yardımlar için sonsuz teşekkürler ediyoruz. Biz bu faaliyetleri yönetim kurulu olarak hayata geçirirken sizler olmazsanız inanın gerçekleştiremeyeceğiz Bizlere büyük güç veriyorsunuz.  Bizde verdiğiniz maddi manevi bu güçle  çalışmalarınızı ve hizmetlerimizi büyük bir iştahla  yapıyoruz. Ben şahsen   arkadaşlarıma “Ben sizin yanınızdayım ama başkanlık görevi bir başka arkadaş üstlensin” diyorum. Onlar da “Sen bizim başımızda dur, bizlere görev” diyorlar. Tekrar bizlere gösterdiğiniz güven ve destek için  sonsuz teşekkür ediyoruz dedi.

Gündem gereği,faaliyet ve  gelir gider raporu ve 2020 tahmini bütçeyi yönetim kurulu üyesi Sevil Yavuz, denetleme raporunu Nazike Tosun okudu. Yapılan oylamalar sonunda oy birliği ile yönetim kurulu ibra edildi. Seçime geçildi ve sandıktan tüm oyları alan Nursen İzmirlioğlu,ve ekibi  tekrar güven tazelediler.

Nursel İzmirlioğlu başkanlığında yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Halime Orhun, Leyla Varış, Şuküfe Dutlulu, Sevil Yavuz, Ayhan Karakuş, Pervin Merde, Güner Kara ve Hatice Kuzulu seçilirken Denetleme kuruluna Ayşe Öktem, Nazike Tosun ve Hatice Cansoy seçildi.